Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Nalçik’te “Abhazya Kültür Merkezi” Açıldı

Kabardey Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’te, çok sayıda ülkenin kültür ofislerinin bulunduğu Milli Kültürler Genel Merkezi bünyesinde bir “Abhazya Kültür Merkezi” açıldı.

Oluşumuna, Abhazya Kültür Bakanlığı, Devlet Üniversitesi ve Kabardey Ziraat Akademisi Filoloji bölümü Başkanı İnga Katsba’nın önayak olduğu merkezin açılış gecesine Abhazya’dan ve Kabardey Balkar Cumhuriyeti’nden yüze yakın özel davetli katıldı. Bunların arasında Kabardey parlamenterler de vardı.

Açılış konuşmasını Milli Kültürler Genel Merkezi Başkanı Vladimir Vorokov yaptı. Vorokov kendisinin de Abhazya vatandaşı olduğunu ve gurur duyduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, uzun zaman önce olması gereken bu merkezin açılışıyla Kuzey Kafkasya’da önemli bir adım atıldığını, iki kardeş halkın tarih boyunca süren kültür birliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Abhazya’yı tanıtan bir slayt gösterisinin ardından, ikinci bölümde Abhazya’dan giderek orada okuyan gençlerin de aralarında bulunduğu, Kuzey Kafkasya Sanat Akademisi öğrencilerinin Abhaz ve Adıge halk şarkılarından oluşan konseri ve Kabardinka Devlet Halk Dansları ekibinin gösterisi sunuldu.

Ardından katılımcılara Abhaz mutfağından özel lezzetler ikram edildi.

Yazarın Diğer Yazıları

Şota Arstaa yaşamını yitirdi

Abhazya'nın tanınmış eğitimcisi, dilbilimci, Abhazya Bilimler Akademisi’nin önceki başkanlarından, akademisyen, 1. derece devlet onur nişanı sahibi Şota Arstaa 95 yaşında yaşama veda etti. Şota Arstaa,...

Vladislav Ardzınba anıldı

İstanbul Abhaz Kültür Derneği, Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı, Abhazya Savaşı’nın başkomutanı Prof. Dr. Viladislav Ardzınba'nın ölümünün 14. yıldönümünde anma programı düzenledi.

‘Kahramanlar Yetiştiren Anneler’

Gudauta’ta bulunan Abhazya Halkının Vatanseverlik Savaşı Devlet Müzesi’nde 7 Mart’ta “Kahramanlar Yetiştiren Anneler” başlıklı bir sergi açıldı. 16 Mart’a kadar açık kalan sergide, 1992-1993...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img