Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Nalmes Dans Topluluğu Ankara’daydı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6’ıncısını düzenlediği “Büyük Ankara Festivali” ünlü sanatçıların konserlerinin yanı sıra kültürel etkinlikler ve çeşitli gösterilerle gerçekleştirildi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Çadırı’nın yanında bulunan küçük sahnede sösteri sunan dünyaca ünlü “Nalmes Devlet Halk Dansları Topluluğu”; Selamlama Dansı, Diaspora, Ritim Dinletisi, Apsuwa, İslamey ve Wuç Kurey adlı gösterileri ile büyük beğeni topladı. Topluluğun “Kama Dansı” ise fuar alanında unutulmayacak gösteriler arasında adını ilk sıralara yazdırdı.

1936 yılında Krasnodar Filarmoni Okulu’nda okuyan Kafkasyalı gençlerin girişimiyle kurulan grup, 77 yıllık tarihi boyunca Moskova, St. Petersburg başta olmak üzere Orta Doğu, Avrupa ve Amerika’da çok sayıda festival ve konserlere katıldı.

Sayı : 2013 07

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img