Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Çevre kirliliğinin ölümcül boyutları

Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı’nın raporu, çevre kirliliğinin sarsıcı boyutlarını ortaya koydu.  

Raporda, pestisitler, plastikler ve elektronik atıklardan kaynaklanan kirliliğin yaygın insan hakları ihlallerine ve yılda en az 9 milyon erken ölüme neden olduğu ve konunun büyük ölçüde göz ardı edildiği belirtildi. Worldometer verilerine göre koronavirüs küresel çapta 5,9 milyona yakın ölüme neden oldu. 

Rapora ilişkin yazılı açıklama yapan BM Özel Raportörü David Boyd, COVID-19’la mücadelenin başlamasından bu yana küresel çevre kirliliği risklerinin yönetiminin başarısız kaldığını söyledi.  

Haşere ilacı, plastik ve elektronik atıkların sebep olduğu çevre kirliliğinin boyutlarının çok büyük olduğunu vurgulayan Boyd, teflon tencere gibi ev ürünlerinde kullanılan ve kansere yol açan polifloroalkil ve perfloroalkilin gibi hammaddelerin kullanımının yasaklanması gerektiğini belirterek, “Bence insanlara daha iyisini sunmak için etik ve şimdi bir de yasal sorumluluğumuz var.” 

Yazarın Diğer Yazıları

Şota Arstaa yaşamını yitirdi

Abhazya'nın tanınmış eğitimcisi, dilbilimci, Abhazya Bilimler Akademisi’nin önceki başkanlarından, akademisyen, 1. derece devlet onur nişanı sahibi Şota Arstaa 95 yaşında yaşama veda etti. Şota Arstaa,...

Vladislav Ardzınba anıldı

İstanbul Abhaz Kültür Derneği, Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı, Abhazya Savaşı’nın başkomutanı Prof. Dr. Viladislav Ardzınba'nın ölümünün 14. yıldönümünde anma programı düzenledi.

‘Kahramanlar Yetiştiren Anneler’

Gudauta’ta bulunan Abhazya Halkının Vatanseverlik Savaşı Devlet Müzesi’nde 7 Mart’ta “Kahramanlar Yetiştiren Anneler” başlıklı bir sergi açıldı. 16 Mart’a kadar açık kalan sergide, 1992-1993...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img