Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Kabardey-Balkar sakinine terör soruşturması açıldı

Kabardey-Balkar’daki Soruşturma Komitesi, internette yayımlanan bir video nedeniyle yerel bir sakine ceza davası açtı, güvenlik güçleri şüphelinin terörizmi alenen meşrulaştırdığını belirtti. 

Soruşturmaya göre, 59 yaşındaki şüpheli, “Kamusal yaşamda aktif rol alıyor”. Video konuşmasında, şüphelinin Kuzey Kafkasya’daki terörizm ve ayrılıkçılığın yetkililerin çalışmalarını etkilemenin bir yolu olabileceği ve “benzer bir terör örgütü oluşturmak için belirli teröristlerin faaliyetlerine ilişkin olumlu bir değerlendirmeyi ifade etmek için konuşma tekniklerini kullandığı” iddia edildi. Soruşturmada, ”Uluslararası düzeyde terörist olarak tanınan kişilere karşı seyirciler arasında olumlu bir tavır oluşturma amacıyla teröristin faaliyetleri değerlendirildi” denildi. 

Şüpheli, beş yıldan yedi yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Adı resmi olarak açıklanmadı, ancak hükümet yanlısı yayın yapan telegram kanalı Patriot KBR, şüphelinin Çerkes aktivist İbrahim Yağan olduğunu iddia etti.  

Ceza davasıyla ilgili iddialar İbrahim Yağan tarafından teyit edilemezken, gazetecilerin görüşme talebine de yanıt vermedi. (ghuaze.net) 

Yazarın Diğer Yazıları

“Derneklerimiz kültürel temelde örgütlenmeler olmakla birlikte sürgün ve soykırım, anadili, dönüş hakkı gibi taleplerimizin aslında siyasetin konusu olduğu açık”

-Nasıl bir KAFFED/Federasyon/Birlik hayaliniz var? Üye derneklerle ilişkiler, uluslararası kurumlarla ilişkiler, sürgün, soykırım, başta anadili olmak üzere kimliğe ve kültüre dair her konuda nasıl...

Tarihte Bu Ay Mayıs 2024

Mayıs 1917 Kuzey Kafkasya Dağlı Halkları Birliği Merkez Yürütme Kurulu’nun seçilmesi 01 Mayıs İşçi Bayramı Pazar Anneler Günü 21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgün ve Soykırımı (Tsitsekun) 11...

KAFDAV konferansları devam ediyor

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından Berat Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Hayat...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img