1 Mayıs

0
640

Emekten, Barıştan, Demokrasiden ve Özgürlükten yana herkesin “Dayanışma Günü” kutlu olsun. 

Dünya kapitalist sistemin kıskacında ve sistemin neden olduğu ekonomik krizin etkisinde. Yoksulların daha da yoksullaşacağı, sermayenin biraz daha merkezileşeceği yıllardan geçiyoruz. 

Irak, Afganistan, Filistin’de işgaller, sorunlar sürüyor. Güney Osetya çok ciddi işgal ve soykırım tehditi yaşadı. Çeçenya kanamaya devam ediyor.. Dünyanın her köşesi sıcak. 

Türkiye gergin bir süreç yaşıyor. Barışa düşman olanlar ellerini güçlendirmeye devam ediyor. ‘Ya askeri vesayet, ya şeriat’ ikilemi içinde seçeneksizlik dayatılıyor Türkiye halkına. Demokrasiyi sindiremeyenler, özgürlükten korkanlar, sürekli yapay gündem ve gerilimlerle olumsuz girişimler peşinde..  

Sendikasız, sigortasız, güvencesiz çalıştırma bir iş kuralı haline getirildi. Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi temel kamu hizmetleri özelleştiriliyor.. 

Bu süreçte Çerkesler Dünya ile, Dünya da Çerkesler’le daha çok ilgili olmalı. Ve Türkiye. Toplum olarak sıkıntılarımızı anlayacak kesimler, bu coğrafyada benzer sıkıntıları yaşayan kesimlerdir. Oluşturulan her dayanışma alanında Kafkasya’nın ve diasporanın sorunlarını paylaşmamız, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmamız gerekir.  Çerkesler asla vazgeçmeyecek ve Dünyayı renklendirmeye devam edecek! 

Çerkesler eşit ve bir arada yaşamak istiyor!.. 

JINEPS Gazetesi 

Mayıs 09 

 

Sayı : 2009 05