Kültür Sanat

0
507

Adıgey Cumhuriyeti tiyatrosu, Mamiy Yerecıb’ın piyesi ‘Pselhıhukher’ temsilini Ğobekoye’ de sergiledi. 

Adıge tiyatrosunun direktörü ve cumhuriyetin halk sanatçısı Zıha Melayçet: ‘Yaz tatilinden sonra hazırladığımız ilk temsil ‘Pselhıhukher, Ğobekoye’de güzel bir gösteri oldu’ dedi. 

Eskimeyen temsil ‘Pselhıhukher’ de; Wustako Muhtar, Perenıko Çatib, Zıha Zaurbiy, Zıha Melayçet, Kuşu Svetlana, Begu Aleks, Daur Jane, Açumıj Tembot rol aldı. İlgi gören oyuna Ğobekoye’ye yakın köylerden de seyirci geldi. Adıge tiyatrosu sunum için şimdi Woçepşiye’ ye gidecek. Cecehable de oyunu merakla bekliyor. 

Yemtıl Nurbiy 

Çev: Çurmıt Sebahattin 

www.adygvoice.ru 


Abhaz Devleti Tiyatrosunda Gala 

Abhazya Devlet Tiyatrosu’nda Amerikan yazarı Miller’in “MORGAN’IN DAĞDAN İNİŞİ” adlı eserinin galası gerçekleştirildi. Boriseblevskaya Tiyatrosu’nun baş rejisörü Adgur Akoyba tarafından sahnelenen oyunda, ünlü Abhaz oyuncularından Kesow Khagba, Violetta Maanıpha, İzolda Aruhadzepha, Kristina Tsımsıpha, Paul Akoyba ve Temuraz Çamagua rol alıyorlar. 

 


Ridade Anavatanda 

1990 Yılında Sakarya Kafkas Derneği Abhazya’dan Halk Dansları Hocası Sn. Kandit TARBA yönetiminde başlattığı Kafkas Halk Dansları çalışmaları kısa sürede hazırlanarak 1991 yılı yaz aylarında kendi halkına gösterisini yaptıktan sonra ABHAZYA ve KAFKASYA’YA giderek çok başarılı gösteriler yapmıştır. 

 

Sayı : 2006 09