Hayri Ersoy’un yeni kitabı; Sürgün Sessiz Ölür

0
483

“Sürdüler Sürgün Oldum” u okumuş muydunuz? 21 Mayıs anmaları ile öğrendiğimiz, Kefken sahillerindeki mağarada başlayan sürgün yaşantımızın romanıdır Sürdüler Sürgün Oldum, dört kitap olarak kurgulanan romanımızın I. cildi. Bir solukta okudu pek çok insan. Birinci baskı tükenince devamı geldi. Şimdi II.cildi Chiviyazıları’ ndan çıktı. 

Hayri Ersoy, Kefken sahillerindeki mağaradan taşan duygularını, Anadolu coğrafyasında Çerkes izi olan her alana yaymaya devam ediyor. Sürgün yaşantısında yeni yerlerinde tutunmaya çalışan, komşu köylerden hırsına yenik düşenlerle sorun yaşayan, koca coğrafyaya savrulmuş akrabalarının izini sürmeye çalışan, olumsuz koşullarda dahi sevdalar yaşayan, yeniden savaşla burun buruna gelen … Çerkesler’ i Hayri Ersoy’un akıcı anlatımı ile okumaya devam edeceğiz. 

Okudukça Çerkes kültürünü, karakter yapısını daha yakından tanıyacağız. Çerkes halkının yaşadığı trajediyi hissedecek; dudaklarımızı ısıracağız gözyaşı seline boğulmamak için. Gülümseyeceğiz bütün olumsuz koşullara karşın espri yapmayı ıskalamamalarına. Yitenler için üzülüp, yeni doğanlara sevineceğiz. 

Kitabı bitirdiğinizde Hayri Ersoy’un iletişim bilgilerine ulaşmak ve “haydi, nerede III. cilt demek” isteyeceksiniz. 

Kitabın III. cildini de yazıp, günümüzü, bizim nesli anlatacak IV. cildi için Hayri Ersoy’a cesaret vermek adına da okuyalım, okutalım. 

Teşekkürler Suktar Hayri Ersoy! 

Yaşar Güven – Yalçın Karadaş     

 

Sayı : 2006 11