Cemiyet Haberleri Şubat 2007

0
582

4 Şubat: Kayseri Birleşik Kafkas Derneği’nin organize ettiği Geleneksel Aşure Gününde hoşça vakit geçirildi.

4 Şubat : Nartlar.com sitesi ‘Websitesi olmayan köy kalmasın’ sloganıyla bir kampanya başlattı. Site http://koyunuz.nartlar.com isminde 50 MB’lık web alanını ücretsiz dağıtmaya başladı.

8 Şubat : Sezgin TÜRK’ün hazırladığı belgesel film “Kafdağı Düşü” Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Düzce Gençlik Merkezinde gösterildi.

10 Şubat: Bursa Kafkas Derneği’tarafından Melodi Düğün Salon’nda düzenlenen Geleneksel Haluj Gecesi’ne ilgi yine yoğundu.

10 Şubat : Samsun Kafkas Dernegi tarafindan Ilgaz’a gezi düzenlendi.

11 Şubat : Kafkas Vakfı’nda Şeyh Şamil’i  anma programı düzenlendi.

16 Şubat : Bolu Kafkas Derneği’nde dayanışma gecesi düzenlendi. Gecede Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği Halk dansları Ekibi Tizeğus sahne aldı.

17 Şubat : İnguşetya Kültür Bakanlığı’nın tanıtım amacıyla 2006 yılında hazırladığı İnguş müzik, dans ve doğal güzelliklerinin yer aldığı 45 dk.lık film Kaffed İnternet Tv’de yayınlandı.

18 Şubat: Gazetemizin 1.yılını Kadiköy Halk Eğitim Merkezi’nde kutladık.

18 Şubat : İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde geleneksel kahvaltı programı yapıldı.

24 Şubat : Kafkasya Forumu Grubu’nun ‘23 Şubat Dünya Çeçenya Günü’ anma etkinliği Şamil Eğitim ve Kültür Vakfın’da gerçekleşti. Programa Alvi Haduev, Doka Amagov ve Islam Mizaev konuşmacı olarak katıldı.

25 Şubat : Kafkas Abhazya Kültür Derneği’nde yapılan kahvaltının ardından UNESCO’nun “Uluslararası Anadil Günü” nedeniyle Abhaz dili konusunda söyleşi ve değerli büyüğümüz Ömer Beygua’yı anma toplantısı yapıldı. Konuşmacı konuk ; Mahinur Tuna oldu.

27Şubat : “Pamukkale üniversitesi Kafkas toplulugu kuruldu Desteklerinizi bekliyoruz.

http://www.paukaf.toplulugu.com

 

Sayı : 2007 02