Kafkas Kültür Dernekleri’nden ‘Silaha Hayır’

0
531

24 Şubat 2007 tarihinde K. Maraş’ta bölge Kafkas derneklerinin düzenlediği bir toplantı yapıldı. Toplantıya Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Cihan Candemir ile İstanbul Kafkas Kültür Derneği başkanı Rahmi Tuna’nın da katıldığı toplantıda K. Maraş, Göksun, Afşin, Adana, Reyhanlı, Osmaniye, Kayseri, Dağıstanlılar ve Çeçen Kafkas derneklerimizin temsilcileri, çevre köylerden 25 muhtar ve bölgedeki thamadeler ile gençlerden oluşan büyük bir kalabalık katıldı. 

Dünyaca tanınan ‘Kafkas Kültür ve Geleneği’nin yaşatılması, ileriki kuşaklara daha sağlıklı aktarılması için Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin organize ettiği; “Düğünlerimizde silah atma ve içkinin sakıncaları, geleneklerimizin dünü, bugünü ve yarını” adlı toplantı düzenlendi. 

Toplantıda; bundan böyle düğünlerde silah atılmaması ve alkollü içeceklerin yasaklanması kararı alındı. Düğün, nişan, nikâh, cenaze törenleri ve anadilin öğrenimi konusunda da bir dizi kararlar alınması, bu kararların uygulanması ile ilgili fikir alış verişinde bulunuldu. 

Haber: Nadir Yamaç 

 

Sayı : 2007 03