Abhazya Devlet Başkanı’nın Türkiye Ziyareti Ertelendi

0
466

Konuyla ilgili olarak Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi aşağıdaki açıklamayı yapmıştır: 

Değerli Halkımıza ve Kuruluşlarımıza 

Önce savaşla, sonra her türlü baskı, ambargo ve kuşatma ile yüzleşen, ancak bütün bu badirelerden yüzünün akıyla çıkan ve halkının bağımsız kalma iradesini el üstünde tutan Atavatanımız Abhazya’nın Devlet Başkanı Sayın Sergey Bagapş’ın özlemle beklediğimiz 21 Nisan tarihindeki Türkiye ziyareti maalesef Devlet Başkanı’nın sağlık sorunu sebebiyle ertelenmiştir. 

Sayın Bagapş geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Moskova’ya götürülmüş, yapılan tetkikler sonucu da bir süreliğine istirahat etmesi elzem görülmüş bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da yorucu bir seyahatin sakıncalı olabileceği belirtilmiştir. Tabi ki bizim en temel önceliğimiz, yoğun bir tempo ile çalıştığını yakından bildiğimiz Sayın Bagapş’ın bir an önce sağlığına tam olarak kavuşması ve görevinin başına dönmesidir. 

Sayın Bagapş’ın gelişleri ile ilgili Türkiye genelinde, özellikle camiamızın yoğun bulunduğu bölgelerde yapılan büyük hazırlıklar sonuçlandırma aşamasına gelmiş ve camiamızın heyecanı ciddi bir yükselişe ulaşmış iken, ziyaretin ertelenmek zorunda kalınması bizleri son derece üzmüş bulunmaktadır. 

Kuşkusuz Sayın Bagapş’ın Türkiye’ye gelişinden son derece rahatsız olan ve buna karşı engelleyici girişimlerde bulunmaktan geri durmayan bir takım çevrelerin gezinin sağlık nedeni ile ertelenmesinden sevindiğinin de bilincindeyiz. Ancak şu bilinmelidir ki Sayın Bagapş’ın ve diasporadaki bizlerin çok arzuladığı Türkiyemiz’deki bu buluşma en kısa sürede gerçekleşecektir. Buna inancımız bakidir. 

Abhazya’nın dayatılan kuşatmayı yıkması, özgürlüğüne geçirilmek istenen zincirleri defetmesi ve nihayetinde bağımsızlığının Uluslararası Toplum tarafından tanınması için elinden gelen her türlü gayreti gösteren Sayın Bagapş’a acil şifalar diler, bu ziyaretin hazırlığı için bütün imkanları ile seferber olan Kafkas Dernekleri Federasyonu, Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu, Dernek ve Vakıflarımız ile tüm camiamıza teşekkürlerimizi bir borç biliriz. 

Saygılarımızla 

 

Sayı : 2007 05