Jineps okurlarına çağrımızdır!

0
465

Mayıs ayında 18. sayımıza ulaştık. 

Gazetemiz, bağımsız çizgisinden ödün vermeden yoluna devam etmeye çalışıyor. 

-8 sayfa ile yola çıktık, 12 sayfa olarak devam ediyoruz. 

-I. Yıl gecemizi, yani doğum günümüzü 2007 yılı Şubat ayı içinde kutladık. Eşe dosta; Çerkesler’in dünyayı renklendirmek, eşit ve bir arada yaşamak istediğini haykırdık. 

-Bizi çok yoran geçici mekanlara veda ettik ve Tünel’de bir ofis kiraladık, adres ve telefon bilgilerini aşağıda verdiğimiz büromuza ziyaretinizi bekleriz. 

-Bir arkadaşımız gazetenin devamlı çalışanı olmayı özveri göstererek kabul etti. 

-Postalamada fire oranını yükselten poşetle gönderiye son verdik, maliyetine katlandık ve zarfla gönderime başladık. 

-Gazetenin ulaşmama şikayetlerini en aza indirebilmek için posta müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Girişimlerimize karşın gazetenin abonelerimize ulaşmaması durumunda bilgilendirme beklediğimizi yineliyoruz. Anında posta veya kargo gönderimi ile telafi etmeye çalışıyoruz. 

Bunları, gazetenin kurumsallaşabilmesinin ilk adımları olarak değerlendiriyoruz. Gazete çalışanı sayısını fazlalaştırabilmek, daha iyi mekanlara ulaşabilmek, haber ağını genişletebilmek, mizanpajı kendi olanaklarımızla yapmak, 1 aylık periyodu azaltmak gibi hedeflerimiz de var. 

Daha çok insana ulaşabilmek, daha çok okunabilmek istiyoruz. Abone sayımızı arttırmaya, satış noktalarımızı çoğaltmaya çalışıyoruz. Köylerimize, derneklerimize, Türkiye medyasının çeşitli kesimlerine-isimlerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına gazetemizi zaman zaman ücretsiz ulaştırıyoruz. 

Hemen her konuda öneriye ve katkı sunmak isteyenlere kapılarımızın her zaman açık olduğunu, katkının öneri-eleştiri-haber ulaştırma- düşünceleri paylaşma-gönderimin yapılmasında ortaklaşa yaptığımız çalışmaya destek, reklam bulma, abone bulma, satış noktası desteği vd. birçok konuda olabileceği çağrısını yapıyoruz. 

Gençlerimize sesleniyoruz, düşüncelerinizi bizimle paylaşın, bilginizi bizimle paylaşın, gazetenin bir ucundan da siz tutun, mizanpajı birlikte yapalım, emeğinizi değerlendirin, gazetecilik, iletişim okuyorsanız bizimle ilşki kurun, birbirimize katkımız, desteğimiz olabilecektir…  

Kendi ayakları üzerinde durmasını hedeflediğimiz gazetemiz için, ekonomik koşullarımızın bizleri zorladığını da paylaşıyoruz. 

Bir gazetenin ayakta durabilmesi için en önemli gelir kaynağı reklam ve seri ilanlardır. Seri ilan konusunu şimdilik eledik, reklam konusunda ise böyle bir geliri en az seviyede elde edebildik. Bu konuda desteğe gereksinmemiz var. Reklam tarifemizi yayınlıyoruz. Alınabilecek reklamların kişisel ilşkilerle ve destek amaçlı alınabileceğini biliyoruz, gazete gibi toplumsal bir çalışma için olması gereken de budur. 

Bugüne kadar desteklerinizle geldik, bunun için teşekkür ediyoruz. Diyasporik bir halk olan Çerkesler açısından kimliğin korunması ve geleceğe taşınmasında iletişimin öneminin bilinciyle gazetenin yayın hayatına devam edebilmesi için desteğin sürmesini hatta daha fazlasının olmasını talep ediyoruz. 

Kurumsallaşmış ve adını yere göğe yazdırmış, insanlarımız gururla taşıdıkları ve okudukları bir Jineps umudu ve uğraşısı içinde barış, dostluk ve sevgi diliyoruz. 

 

Saygılarımızla 

Jineps Yayın Kurulu 

Mayıs, 2007 


Büro iletişim bilgileri: 

Asmalımescit mahallesi Nergiz sokak No: 8  K: 3 Oda no: 16 Beyoğlu – Tünel (Merdiven Kafe üzeri.)

Tlf: 0212 252 21 08 

Gsm: 0537 286 99810506 548 7756 


Jineps Gazetesi Reklam ve İlan tarifesi – 1 Aylık 

Seri İlan                    10,-ytl                                     7 kelime 

Çerçeveli ilan             25,-ytl                                     3×6.5 cm. 

Tam sayfa                  750,-ytl                                   34×52 cm. 

1/2 sayfa                   400,-ytl                                   34×20 cm. 

1/4 sayfa                   250,-ytl                                   16×20 cm. 

1/8 sayfa                   150,-ytl                                   16×10 cm 

Not: 6 ay ve üzeri için %10 indirim uygulanmaktadır. 

 

Sayı : 2007 05