Tacik ve Dağıstanlı iki genci katleden..

0
463

Irkçı Katillerin Etrafındaki Çember Daralıyor 

Rus İnterfaks ajansı, İçişleri Bakanlığından adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırarak verdiği haberde, Rusya’nın güneyindeki Adige Cumhuriyetinin başkenti Maykop’ta bir kişinin 3 dakikalık görüntüleri internet üzerinden yaydığı gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. 

Polisin yaptığı ön incelemede yakalanan kişinin, infazı filme alan değil sadece internet üzerinden yayan bir kişi olduğu belirtilirken, polis zanlının yasa dışı bir parti veya ırkçı bir gruba mensup olup olmadığını araştırdığı kaydedildi. 

Rusya’da aşırı ırkçı grupların bir Dağıstanlıyla Tacik’in 3 dakikalık infaz görüntüleri, önceki gün ırkçı grupların web sitelerinde yayımlanmıştı. 

Görüntülerin başında “Rusya Nasyonal Sosyalist Partisinin Tacik ve Dağıstanlı 2 göçmeni tutuklama ve infaz operasyonu 2007” yazısı yer alıyor. 

Kaçırılan 2 genç, bir ormanda Nazi bayrağının önünde elleri ve ağızları bağlanmış vaziyette duruyor. Daha sonra gençler, kameraya bakarak “Bizi Rus Nasyonal Sosyalistleri tutukladı” diyor. 

Yüzü maskeli bir kişi, “Yaşasın Rusya!” diye bağırarak elindeki palayla kurbanının kafasını tek vuruşta kesiyor. Bu sırada kameraman yakın çekim yapıyor, fondaysa gitar sesi duyuluyor. İkinci kurbansa ensesine ateş edilerek öldürülüyor ve cansız bedeni önceden kazılan mezara devriliyor. Korkunç cinayetlerin ardından ekrana gelen yüzü maskeli 2 kişi Nazi selamı veriyor. 

İnsan hakları örgütlerine göre, Rusya’da 114 aşırı milliyetçi örgüt çatısı altında faaliyet gösteren yarım milyon genç bulunurken, bu yılbaşından beri ırkçı saldırılarda 40 yabancı hayatını kaybetti 

 

Sayı : 2007 09