Umut Çocukları Derneği’nin Umut Işığı Sönmesin!

0
477

Yeşim Akbulut, Psikolog 

 (..) Uzun zaman Umut Çocukları Derneği’nde çalıştım. Onlara “sokak danalarım” deme sebebim 18 yaş ve üstü gençler olmalarıydı. Çoğu sokakta yaşayan ve tiner bağımlısı olan bu çocukların, sokaklardan ve bağımlılıktan kurtarılmalarının güçlükleri tarif edilemez niteliktedir. Bizler bunun için uğraştık. Dernek Başkanı Yusuf Ahmet Kulca’nın ve diğer gönüllülerin emekleri büyüktür. En az o kadar güç olan bir başka mesele de, o çocukların barındırılmaları, doyurulmaları, bakımları, rehabilitasyonları, sağlık, eğitim ve askerlik sorunlarının hallidir. Yıllardır Umut Çocukları Derneği, bu amaçla Bakırköy ve Dolapdere’deki barınaklarda 18–25 yaş arası gençler için çaba göstermektedir. 

Devlet kurumları 18 yaşına gelen çocukların kurumla ilişiğini kesmektedir. Meslek edindirilmemiş, doğru dürüst eğitilmemiş, ailesi olmayan ya da olsa bile bağlantısı kesilmiş 18 yaşında bir insanın, bu ülkede ne yapabileceğini, nasıl yaşayabileceğini varın siz düşünün! 

Dolayısıyla bu önemli yaşta ve bu kritik noktadaki gençlere hizmet vermeye çalışmak çok önemlidir. Ancak bu önemli göreve soyunan derneğimiz, çok zor günler geçirmektedir. Medyanın bilinçsizce, hatta düşüncesizce kapkaç olaylarını veriş şekli, toplumda giderek artan şiddet olayları vb. nedenlerle bağışlarda düşüş olmuş ve dernek ciddi borçlar altına girmiştir. 

Eğer bu gençlerin gerçekten birer suçlu olmasını istemiyorsak, onları zar zor kurtardığımız sokaklara yeniden bırakmamalıyız. Bu nedenle yardımlarınızı bekliyoruz. Bu yardımlar parasal olabileceği gibi, iş imkânı sağlamak ve / veya meslek edindirmek şeklinde de olabilir. 

Goethe’nin sözünü hatırlayalım bir kez daha: “Hiçbir gerçek, onu görmemeye çalışmaktan daha acı verici değildir.” 

Ve Onlar da Gayet Gerçekler! 

Hesap numaraları: 

Yapı Kredi Bankası Gümüşsuyu Şb. 

Şb. Kodu: 276 Hesap no: 69298035 

İş Bankası Taksim Şb. 

Şb. Kodu: 1052 Hesap no: 004916098902266 

 

Sayı : 2007 09