Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba: “Saakşvili Gerçek Dünya’da Yaşamıyor”  

0
489

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba “Saakaşvili; Abhazya’nın onlar için kaybedilen bir cennet olduğunu hala idrak edemiyor” dedi. 

Sergey ŞAMBA; 26 Eylül Gecesi Tsinvali’nin bombalanmasından sonra apsnypress ajansına vermiş olduğu demeçte “Gürcistan Yönetimi, Abhazya ve Güney osetya sorunlarının çözümü için Kosova probleminin çözümünü beklemeden her türlü hareketi yapmaya hazır görünüyor” dedi. 

Sergey ŞAMBA “Saakaşvili’nin New York’taki konuşması ve Tsinvali’nin bombalanması olayları birbirine bağlıdır. Gürcistan’ da şu anda yaşanan hükümet skandalı, Abhazya’ ya yapılan Tkorçal bölgesindeki saldırıdan sonra Abhazya’nın göstermiş olduğu sert tepki ve Rusya Federasyonundan Başbakan Vitali JURKİN ile Dış işleri Bakanı Sergey LAVROV’ un Gürcistan Yönetimini suçlayan açıklamaları sonucunda uluslar arası camiada sıkışan Yönetimin ilgiyi başka alanlara çekmek istemeleri ile Tsinvali’nin bombalanması ile bağlantılıdır” dedi. 

Sergey ŞAMBA’nın düşüncesine göre Gürcistan’da yaşanan hükümet skandalını ve Abhazya’ya yapılan saldırının baskılarını azaltmak için Tsinvali’ya böyle bir saldırıda bulunulmuştur. Anlaşılan odur ki Güney Osetya’ya yapılan saldırının arkasında Gürcistan’da yaşanan skandalın ve toplumda artan eleştirilerin ortadan kaldırılmasına çalışan SAAKAŞVİLİ ve ekibi bulunmaktadır. 

Abhazya dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA “Kosova Sorununun çözümü yaklaştıkça Gürcistan tarafından yapılacak olan daha bir çok provokasyon beklemek gerekecektir.” diyen Sergey ŞAMBA, “Saakaşvili gerçek dünya da yaşamıyor. Abhazya’nın onlar için kaybedilen bir cennet olduğunu anlamak istemiyor” diyerek sözlerine son verdi. 

Kaynak:www.apsnypress.info               www.abhazyam.com     

 

Sayı : 2007 10