Dünya Güreş Şampiyonası Kafkasyalıların Zaferi İle Tamamlandı

0
485

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında,Türkiye serbest stilde takım halinde ikinciliği kazanarak, 18 yıl aradan sonra yurt dışında düzenlenen bir Dünya Şampiyonası’nda kürsüye çıkmayı başardı. 

Milli Takım’ın 66 kilo sporcusu Ramazan Şahin aldığı altın madalyayla, Türkiye’ye şampiyonadaki tek madalyasını kazandırırdı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda, serbest stil 66 kiloda altın madalya kazanan Ramazan Şahin, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda da şampiyon olma sözü verdi. 

Yaklaşık 1,5 yıl önce Rusya’dan getirilerek Türk vatandaşlığına geçirilen Çeçen asıllı sporcu, başlangıçta bazı sıkıntılar yaşadığını, fakat kısa sürede tüm takım arkadaşlarıyla kaynaştığını belirterek, kendisini doğma-büyüme Türk vatandaşı gibi hissettiğini, Türkçeyi de her geçen gün daha iyi konuşmaya başladığını söyledi. 

 “Kazandığım şampiyonlukta başta milli takımımızın teknik direktörlüğünü de yapan amcam İshak İrbayhanov olmak üzere tüm antrenörlerimin büyük katkısı var. Hepsine çok teşekkür ediyorum.’’ 

Türkiye serbest stilde, 55, 60, 66, 84, 96 ve 120 kiloda olimpiyat vizesini almayı başarırken, sadece 74 kiloda olimpiyatlara katılma şansını 2 uluslararası turnuvaya ve 2008 Avrupa Şampiyonası’na bıraktı. 

Serbest stilde, Milli Takım sporcularından 55 kiloda Sezar Akgül, 66 kiloda Tevfik Odabaşı, 84 kiloda Serhat Balcı, 96 kiloda Hakan Koç ve 120 kiloda Fatih Çakıroğlu beşinci olurken, 74 kiloda Ahmet Gülhan ancak 22. sırayı alabildi. 

75 ülkenin mücadele ettiği serbest stilde, Rusya 68 puanla takım halinde şampiyon, Türkiye Ramazan Şahin’in altın madalyası sayesinde 40 puanla ikinci, Küba da 34 puanla üçüncü oldu. 

Şampiyonanın en dikkati çeken yönü ise, her güreş şampiyonasında olduğu gibi, başta Rusya federasyonu olmak üzere pek çok eski Sovyet cumhuriyeti takımlarında yer alan Kuzey Kafkasyalı sporcuların, tüm sıkletlerde ilk üçte yer alması idi. 

Fakat hepsi gerçek Kafkasyalı kimliği ve bayrağı ile yarışamamanın hüznünü taşır gibi idiler. 

Kayn:A.A 

 

Sayı : 2007 10