KAF-FED 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı, Seçimlere Tek Liste Katıldı

0
487

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun 3. olağan genel kurulu 2 Aralık 2007 Pazar günü Ankara’da yapıldı. Tes-İş Sendikası konferans salonunda yapılan genel kurul, saat: 13.00’de başladı. İlk olarak divanın seçimi yapıldı. Divan şu şekilde oluştu: Başkan: Rauf Bozkurt, Bşk. Yard.: Sema Yılmaz, Yazman: Tarkan Eyerci – Hasan Seymen.

Divan başkanı teşekkür konuşmasını yaparak yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirleri genel kurula takdim etti. Dünya Çerkes Birliği yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu genel kurul Kaffed Genel Başkanı Cihan Candemir’in açılış konuşması ile başladı.

Dünya Çerkes Birliği’nin yönetim kurulu toplantısının da, bir gün önce Ankara’da yapılması nedeniyle ile genel kurulda Kafkasya’dan, Ürdün ve Suriye’den konuklar vardı. Genel başkanın konuşmasının ardından Ürdün Adıge Xase Başkanı Mole İshak, Suriye’den Züheyr Hac İbrahim, Adıgey’den Guçelt Nalbiy, Abhazya’dan Argun Yura ve DÇB Başkanı Dzamıhov Kasbolat birer konuşma yaptılar.

Dzamıhov Kasbolat tarafından, DÇB’nin İzzet Aydemir ve Süleyman Yançatarol’a Çerkes halkı için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı layık gördüğü madalya ve plaketler, rahmetli büyüklerimizin ailelerine verdi. Kasbolat ayrıca, Kaffed Genel Başkanı Cihan Candemir’e bir teşekkür mektubu ve Kafdav başkanı Muhittin Ünal’a da Vakıf kütüphanesi için getirdikleri değerli kitapları sundu.

Federasyonun 2005-2007 yılı faaliyetlerini, Kaffed Genel Koordinatörü Cumhur Bal, hazırlanan slayt eşliğinde okudu. Bedri Tokuç Denetleme Raporunu, Kaffed Mali Sekreteri Metin Bozkurt Mali Raporu okudular.

Raporlar üzerinde görüşmelerde Bursa Kafkas Derneği adına Hayri Hopbaç, Kafkas-Abhaz Derneği’nden Sezai Babakuş, Ankara Derneği’nden Yusuf Taymaz, Ali Gündüz, Ankara Derneği eski yönetiminden Faruk Gergin birer konuşma yaparak, görüş, düşünce, eleştiri ve önerilerini sundular. Tüzük değişikliklerinin görüşülerek oylanmasının ardından tahmini bütçe okundu ve seçim maddesine geçildi.

Sandık kurulunun oluşturulmasının ardından (Ziya Şenvar, İlhan Önder ve Ümit Akkaya) verilen tek liste adına Genel Başkan Cihan Candemir bir konuşma yaparak, göreve talip olduklarını bildirdi. Oy kullanımının ve sonuçların açıklanmasının ardından yeni yönetimin çalışma programı okundu. Dilek ve temennilerin iletilmesi ile genel kurul sona erdi. Biz de Jineps Gazetesi olarak yeni yönetime çalışmalarında başarılar dileriz.

 

Sayı : 2008 01