Gürcistan hava sahasını NATO kontrol edecek

0
466

NATO ve Gürcistan arasında imzalanan bilgi alışverişi antlaşması ile birlikte Gürcistan hava sahasında yapılan tüm uçuşlar NATO’nun bilgisi dahilinde gerçekleşecek.

Gürcistan Dışişleri Bakanı David Bakradze tarafından dün yapılan açıklamada, Rusya savaş uçakları kastedilerek, “Bundan sonra belirlenemeyen hava cisimleri, Gürcistan hava sahasını ihlal edemeyecek. Daha önce hava sahamızı ihlal eden uçakları tespit edemiyorduk. NATO ile yapılan antlaşma sonucu, hiçbir belirlenemeyen hava cismi Gürcistan hava sahasını ihlal edemeyecek” denildi.

Gürcü Tze televizyon kanalına göre, Gürcistan hava sahasında uçuş yapan tüm uçaklar öncelikle Türkiye tarafından tespit edilecek, daha sonra bir kaç saniye içerisinde NATO’ya üye olan 26 ülkeye bildirilecek.

Bakradze tarafından yapılan bu açıklamaya Rusya tarafının tepkisi gecikmedi. Bazı Duma üyeleri, Gürcistan sınırına bir kaç kilometre uzaklıkta Rusya devlet başkanının Soçi’deki yazlık konutunun bulunduğu, bu yüzden bu bölgenin NATO kontrolü altına alınmasına Rusya tarafından izin verilmeyeceğini belirttiler.

(Haber: Ali Yalçın – http://rusya.ru/tur/index/news?id=5725 (13.03.2008)

 

Sayı : 2008 03