İhtiyar Kurt Emekli Oldu

0
472

Kübalı ünlü devrimci Fidel Castro görevi devretti

Fidel Castro emekliye ayrıldı. Yanı başındaki ABD’nin baskılarına ve sayısız suikast girişimine rağmen yaklaşık yarım yüzyıl boyunca iktidarı elinde tutan Küba devriminin kurucusu Fidel Castro , devlet başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı.

Küba lideri, yarım asırdan sonra, Granma’nın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, yeni dönemde devlet başkanlığı ve başkomutanlık görevlerini üstlenmeyeceğini söyledi

31 Temmuz 2006’da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görevi geçici olarak Silahlı Kuvvetler Bakanı olan kardeşi Raul Castro ‘ya devreden 81 yaşındaki Castro, önceki gece Küba Komünist Partisi’nin resmi yayın organı Granma gazetesinin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, göreve geri dönmeyeceğini bildirdi. Geçen ay yapılan parlamento seçimlerinde yeniden milletvekili seçilen Castro, Kübalılara hitaben kaleme aldığı açıklamada, “Beni yeniden milletvekili seçen yoldaşlarıma teşekkür ediyorum, ancak ne devlet başkanlığına ne de başkomutanlık görevine geri dönmeyeceğimi ilan ediyorum” ifadesini kullandı. Castro “Bundan böyle tek arzum fikirler savaşında bir asker olmak” diye de ekledi.

Yıllardır devlet başkanlığı görevini onurla sürdürdüğünü kaydeden Castro, pazar günü mecliste yapılacak Devlet Konseyi seçimiyle ilgili olarak “Konsey başkanı ve başkan yardımcısının seçilme zamanı gelmiştir” dedi.

Fidel Castro’nun yerine, ilk günden beri silah arkadaşı olan ve Granma teknesi ile Küba’ya ilk çıkan devrimci gruptan sağ kalan 12 kişiden biri olan Raul Castro devlet başkanlığına getirildi.

 

Sayı : 2008 03