Çeçen Annenin Dramı Hollywood Filmi Oluyor

0
645

Eylül 2007’ de Polonya – Ukrayna sınırını dağlardan geçmeye çalışırken trajik bir şekilde üç kızını yitiren Çeçen Kamisa Dzhamaldinova ve ailesinin hikayesi, Josh Campbell tarafından yazılan bir senaryoyla Hollywood yapımı bir film haline gelecek.

Senaryonun yazarı Josh Campbell geçtiğimiz günlerde hikayenin ana kahramanı olan talihsiz Dzhamaldinova ailesini ziyaret ederek senaryo üzerindeki çalışmalarını sürdürdü.

Kamisa’ nın hikayesine neden ilgi gösterdiği sorulan Josh Campbell, ‘Çeçen annenin hikayesini duyduğunda bundan çok etkilendiğini ve bu hikayeyi bir film haline getirerek paylaşmak istediğini’ belirtti. Hikayenin kahramanlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından, ‘senaryonun iki ya da üç ay içerisinde tamamlanacağını tahmin ettiğini, bundan sonra çekimlere başlamak için ise yapımcı şirketin bir yönetmene karar vermesini bekleyeceklerini’ ifade etti.

Filmin danışmanlığını yürüten Miroslaw Majerowicz, geçtiğimiz Şubat ayında Polonya televizyon kanalı TVN ve Hollywood’ taki yapımcı temsilcilerinin kendisini aradığını ve bu olay hakkında bir film çekme fikrinin paylaşıldığını, çalışmalara bu şekilde başladıklarını belirtti.

Narnia Günlükleri, Van Helsing ve Blade II gibi filmlerde yardımcı asistan olarak yer alan tanınmış yazar ve yönetmen Josh Campbell tarafından yazılan Kamisa’ nın hikayesi, Hollywood yapımı bir film olarak gelecek sonbahar ya da kış sezonunda izleyicilerle buluşacak.

Hatırlanacağı üzere, Çeçenya’ daki işgalden ve zulümden kaçan pek çok Çeçen sivil gibi 36 yaşındaki Kamisa Dzhamaldinova da dört çocuğuyla beraber Çeçenya’ yı terk etmiş, ancak Avrupa Birliği’ nin anlamsız sığınma kuralları nedeniyle yasadışı yolları kullanmak zorunda kalmış, bu durum üç çocuğunun hayatına mal olmuştu. Kamisa Dzhamaldinova, hayatta kalan tek çocuğu Magomed ve eşi Khampash ile birlikte bugünlerde Polonya’ nın orta batısında yer alan Wielkopolska Bölgesi’ ndeki Wolsztyn kentinde, kendileri için tutulan bir dairede yaşıyor ve mülteci prosedürlerinin tamamlanmasını bekliyor.

 

Kafdağı İnternet Portalı-(20.09.08)

 

Sayı : 2008 10