Niğde’nin tek Çerkes köyü (*) için yardım talebi

0
493

Çamardı ilçesine bağlı olan bu köyümüzün içme suyu ile ilgili önemli bir sorunu bulunmaktadır.

Daha önce komşu bir köyün kaçak yaptığı ve sonradan kapatılan sondaj kuyusunun bu yıl tekrar açılması nedeniyle köy susuz kalmıştır. Köyün kendi kaynağının kuruması nedeniyle, İl Özel idaresi ve/veya DSİ aracılığıyla yeni bir sulama ihalesi yapılmıştır. Artık zaten ücretli alacakları bu su için inşaat, vb. ihtiyaçlar için bölgenin elektrik işlerine bakan Medaş (Meram Elektrik Dağıtım AŞ) Niğde şubesi de yüklü bir masrafa yol açacak şekilde güzergah belirlemiştir.

Bu bilgileri aldığım köy muhtarı Ayhan Bayhan, aylardır çeşitli makamlara yaptığı başvurulardan bir sonuç alamamıştır. Küçük ve maddi olanakları sınırlı bir köy olan Orhaniye’nin su ve bununla ilgili elektrik sorununa çözüm bulmada yardıma ihtiyaçları bulunmaktadır.

Civarda yakın dayanışma içinde olabileceği Çerkes köylerinin de bulunmaması nedeniyle kendilerine destek bulamamaktadırlar.

Okul çağındaki çocuklar için de küçük çaplı bir kitap yadımı yapmıştım, bu tür desteklere de ihtiyaçları olabiliyor.

Niğde’de özellikle elektrik ve su işleriyle ilgili kurumlarda, Orhaniye köyüne ve muhtarına yardımcı olabilecek hemşehri ya da tanıdıkları olanların, acilen köy muhtarı Ayhan Bayhan beye aşağıdaki telefonlardan, ya da bana e-mail ile özelden ulaşmasını rica ediyorum.

İlginize şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla

Hakan Eken

Ayhan Bayhan

Cep telefonu: 0 537 889 16 04

Ev telefonu: 0 388 731 11 75

(*) Bazı köylerde ve Merkezdeki küçük kalıntılar hariç

 

Sayı : 2008 10