Putin: Güney Osetya’yı tanımasak Rusya dağılırdı

0
478

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rusya’nın Güney Osetya’yı tanımaması durumunda, Rusya’ya bağlı Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin bağımsızlığını ilan edeceğini açıkladı.

News.ru haber ajansının haberine göre, Soçi’de yapılan Valday tartışma kulübünün toplantısına katılan Putin, Rusya’nın Güney Osetya’yı tanımaması durumunda ikinci darbeyi Kuzey Kafkasya’dan alacağını söyledi.

Rusya’ya bağlı Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin Rusya’nın Güney Osetya’yı bağımsız bir devlet olarak tanımaması durumunda faaliyette bulundukları cumhuriyetlerde bağımsızlık ilan edeceklerini açıkladığını belirten Putin, hangi cumhuriyetlerde ve hangi sivil toplum örgütlerinin bu tehdidi yaptığı konusunda bir bilgi vermedi.

Konuşmasında Rusya’nın hiç bir ülkenin bağımsızlığına göz dikmediğini ve yayılmacı bir politika izlemediğini kaydeden Putin, ABD’nin Gürcistan’ı Rusya ile savaşa sürüklediğini söyledi.

Güney Osetya’nın Rusya ile birleşmek istemesi açıklamalarını da değerlendiren Putin, Güney Osetya’yı bağımsız bir devlet olarak görmeyi istediklerini sözlerine ekledi. 12.09.2008

(Rusya.ru)

 

Sayı : 2008 10