Rusya tanıdı Abhazya’da evler pahalandı, ama Ruslar yine de kapışıyor

0
455

Rusya’nın Abhazya’nın bağımsızlığını tanımasıyla, Rusya vatandaşları bu ülkedeki konutlara hücum etmeye başladı. Fiyatlardaki artışa rağmen, binlerce Rus Abhazya’dan ev alıyor. Bunun Abhazya’nın bağımsızlığının verdiği güvenden kaynaklandığı düşünülüyor. Abhazya’da savaş öncesi evler ne kadardı, şimdi ne kadar?

Komsomolskaya Pravda’nın haberine göre, Suhum’da çatışmalardan önce 2,5 milyon rubleye (yaklaşık 95 bin dolar) müstakil ev bulunurken, bugün kimse 3,5 milyondan (yaklaşık 133 bin dolar) aşağısına ağız açmıyor. Örneğin, dört sene önce birkaç tane ev alan biri, bugün bu evleri yüzde bin 500’den fazla kârla satabiliyor. Soçi Olimpiyatları ve Gürcülerin Kodor Vadisi’nden sürüleceği şeklindeki haberler bu fahiş fiyat artışına etki eden sebeplerden bazıları olarak gösteriliyor.
Farklı verilere göre, Abhazya’da ev sahibi olan 50 bine yakın Rusya vatandaşı var. Rusya’nın bağımsızlığı tanımasının ardından bu sayı artmaya devam ediyor. Bunda da en büyük etkenin, “Bağımsız Abhazya’da yarın kimse mülkümü elimden alamaz” düşüncesi olduğu belirtiliyor. (..)

(turkrus.com – 16.10.2008)

 

Sayı : 2008 10