Çeçen diasporasından Avusturya’ da Gösteri

0
489

Avusturya’ daki Çeçen diasporası 22 Ocak 2009’da Avusturya’ nın başkenti Viyana’ da, geçtiğimiz hafta öldürülen Çeçen mülteci Umar Israilov için bir gösteri düzenledi.

Çeçenlere yönelik olası bir saldırıyı önlemek amacıyla yaklaşık 300 polisten oluşan bir güvenlik kordonu içerisinde düzenlenen gösteriye Avusturya’ daki Çeçen mültecilerin yanı sıra Belçika, Almanya ve Polonya Çeçen diasporalarından da temsilciler katıldı. Viyana’ daki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (OSCE)’ nın önünde bulunan Kahramanlar Meydanı’ nda düzenlenen gösteride “Sıradaki Kim?”, “Putin Bizi Yalnız Bırak!”, “Çeçen Halkının Katili Putin!”, “Rusya Çeçenya’ dan Defol!” gibi sloganlar atıldı ve dövizler taşındı.

Konuşmacılar Katar’ da Zelimhan Yandarbiyev, Moskova’ da Anna Politkovskaya ve Stanislav Markelov, Londra’ da Alexander Litvinenko, Azerbaycan’ da Yusup Akhmadov, Imran Gaziev, Ruslan Aliyev ile İstanbul’ da İslam Dzhanibekov ve çok sayıda Çeçen Cumhuriyeti İçkerya vatandaşının Rus gizli servisi FSB tarafından öldürüldüğüne vurgu yaptılar.

Gösterinin ardından Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ na Çeçen halkı adına bir mektup iletildi. Mektupta Rusya’ nın Çeçenya’ da devam ettiği işgal ve işlediği savaş suçları hakkında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı harekete geçmeye davet edilirken, Umar İsrailov’ un katillerinin bulunması için gerekli adımların atılmasının sağlanması talep edildi.

(Kafdağı İnternet Portalı – 24.01.2009)

 

Sayı : 2009 02