Yaşam hakkı hepimiz için gerekli, suskunluk çözümsüzlüktür..

0
550

Bu cinayetlere açık kapı bırakıldığı ve cinayet işleme izinlerinin TC’nin değişen dış politikasının ürünü olduğu, aradaki ticari anlaşmaların sonucu verilen tavizlerin bir parçası olduğu ortadadır.

Dünyanın her tarafında Rusya Federasyonu muhalifleri ve özellikle Çeçenler öldürülüyor.
Dünya ülkelerinin altına imza attığı gibi;
En kutsal hak, yaşam hakkıdır!
Türkiye Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu ile yapılan enerji ve gaz anlaşmaları için “SATILAN”, “Rusya’nın arka bahçesi” olduğu ilan edilen Çeçenya ve topyekün “TERÖRİST” ilan edilen Çeçenlerin direnişe katılmış ya da katılan insanları, birer birer RF gizli servisinin “AÇIK” operasyonlarıyla ortadan kaldırılıyor..
Bu cinayetlere açık kapı bırakıldığı ve cinayet işleme izinlerinin TC’nin değişen dış politikasının ürünü olduğu, aradaki ticari anlaşmaların sonucu verilen tavizlerin bir parçası olduğu ortadadır.

AKP iktidarı da değiştirilen dış politikayı itirazsız uygulamaktadır; Türkiye’de yaşamakta olan Çeçen mültecileri görmezden gelmekte, onlara siyasal statü vermemekte ısrar etmektedir.
Türkiye sınırları dahilinde bulunan her insanın can güvenliğinin birincil sorumlusu TC devletidir. “1. Çeçen suikasti” ile ilgili devletin resmi makamları hiç bir şey yapmadığı gibi bir açıklama yapma gereği dahi hissedilmemiştir. Ardından “2. Çeçen suikasti” gerçekleşmiş, ilkinde olduğu gibi yine yapılan herhangi bir icraat olmamış ve katiller devletin bu aymaz tutumundan cesaret alarak suikastlerini rahatlıkla seri hale getirmişlerdir.
Anlaşılan odur ki, insanın en kutsal gerçekliği olan temel yaşama hakkına bizler sahip çıkmadığımız, kamuoyu oluşturamadığımız ve sivil bir irade ile tepki veremediğimiz ölçüde devlet de kayıtsız kalmaya devam edecek, Çeçen kanıyla beslenen Putin Rejimi Türkiye’deki insanlık dışıicraatlarına devam edecektir.
Artık çok açıktır, olay münferit değil organize bir uygulamadır. Televizyon haberlerine bu olayların konu olması, devletin ilgili birimlerini harekete geçirebileceği beklentisini de beraberinde getirmektedir. Ancak medyada yar aldığı biçimiyle bu olaylar bahane edilerek, Türkiye’de bu güne kadar hiçbir siyasal statü verilmeyen Çeçenyalı mültecilerin sınırdışı edilmesi ne yazık ki gündemdedir. Bu durum ise en az bu cinayetler kadar insanlık dışıdır.
–Bütün insanlar gibi savaş mağduru Çeçenler’in de yaşam hakkının korunması sağlanmalı!
–Çeçenya’da insan hakları ihlalleri ve devlet terörünü sona erdirecek girişimler başlatılmalı!
–Türkiye ile birlikte Avrupa’nın birçok ülkesinde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Çeçen mültecilere siyasi statü verilmeli!
Ses verin elleri birleştirelim, ses verin yüreklere inelim, ses verin sesimizi duyuralım, ses verin bu gidişi durduralım. Bizim adımıza başkalarından bekleyemeyeceğimiz şeyler vardır.
Jıneps Gazetesi
Yayın Kurulu

Sayı : 2009 03

Yayınlanma Tarihi: 2009-03-01 00:00:00