I. Çocuk Resimleri Yarışması

0
463

Merkezi Nalçik’te bulunan ve sanatçı Albina Tezhava’nın kurucusu olan vakfın önderliğinde 2008 yılında düzenlenen ‘I. Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması’ sonuçlandı.

Anayurdunda ve diasporada yaşayan çocuklarımızın kendi kültürlerine olan ilgisini canlı tutmayı amaçlayan, “Nart Savsurko’nun hazineleri” temalı yarışmaya Kafkasya (Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes, Adigey, Abhazya, Osetya) ve Rusya’da yaşayan Çerkes çocuklarından başka, diasporada (Türkiye, Suriye, Ürdün ve ABD) yaşayan Çerkes çocukları da katılmış ve tüm katılımlar sonunda 300’ün üzerinde resim yarışma jürisine teslim edilmiştir. Derneğimizin internet ortamında yaptığı duyuru sonucunda bu yarışma için, 20 Nisan 2008 tarihinde dernek salonunda çocuklarla atölye çalışması yapılmış; bu çalışmada üretilen resimlerle birlikte, postayla derneğimize gönderilen resimler toplanarak Nalçik’daki düzenleme komitesine ulaştırılmıştır.

Toplam 300 resmin katıldığı yarışmada, katılan her ülke için ayrı ayrı ödüllendirme yapılmış ve 2008 yılının Kasım ayında yapılan son değerlendirmeyle yarışmada ödül alan ve dereceye giren çocuklar belirlenmiştir. Komite tarafından ayrıca bir katalog hazırlanmıştır.

Türkiye’deki katılım ayağında yarışmada ödül alan ve dereceye giren çocuklarımıza, Komite merkezince hazırlanan sertifikaları 18 Ocak 2009 Pazar günü, İstanbul Kafkas Kültür Derneği salonunda yapılan bir törenle verilmiştir.

İstanbul Kafkas Kültür Derneği

Sayı : 2009 02