Kamuoyuna Çağrı

0
457

Çeçen Sığınmacılar İçin Acil Yardım Kampanyası

Çeçenistan topraklarının Rusya tarafından ikinci kez işgal edildiği 1999 yılından itibaren İstanbul’a gelmekte olan ve sayıları 1000-1500 arasında bulunan Çeçen sığınmacılar, şehrin çeşitli semtlerindeki evlerde ve Beykoz, Fenerbahçe ve Ümraniye’de bulunan üç kampta yaşam mücadelesi vermektedirler.

Çeçen sığınmacıların iş, gıda, sağlık, eğitim gibi sorunları için en köklü çözüm olan “mültecilik statüsü” ise hala kazanılamamış bir haktır. Sığınmacıların mülteci statüsü kazanma mücadeleleri devam ederken acil ihtiyaçlarının da karşılanması gerekmektedir.
Bugün itibariyle kamplarda kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte kuru gıda, bakliyat, un, şeker, tuz, makarna, pirinç, bulgur, fasulye, mercimek, yemeklik yağ, yemeklik salça, zeytin, peynir, reçel gibi kahvaltılık ihtiyaçlar, çay, süt vb. çok acil gıda ihtiyacı doğmuştur. Bunun haricinde kışlık giyecek, kışlık ayakkabı, battaniye, ısınma ihtiyacını karşılamaya dönük, elektrikli ocak, infrared elektrikli ısıtıcı ve tüp ihtiyaçları da baş göstermiştir.

Tüm kamplardaki sığınmacıların güncel kamp sorumlularıyla irtibat sonucu derlenen yaş, cinsiyet, beden ölçüleri, hane ve kişi sayıları mevcuttur. İhtiyaçlar konusunda kamplara destek olmak isteyenlerin aşağıdaki mail adreslerinden veya telefon numaralarından iletişime geçmelerini rica ediyoruz. Acil ihtiyaçlar için yapılan harcamaların faturaları, kamplara yapılan teslimatların fotoğraf ve videoları ana sayfamızdan yayınlanacaktır.
Çeçenistan sorunu ülke gündemindeki yerini kaybetmeye başladıkça ne yazık ki bugüne dek büyük fedakârlıkla destekte bulunan kuruluşlar da kamplardan ve evlerden ellerini çekmeye başlamışlardır. Fakat geçmişte ataları benzer bir felakete uğramış Kafkasyalıların, sığınmacıların kaderlerine sırtlarını dönme lükslerinin olmadığı kanaatindeyiz. Bu konuda sorumluluğu paylaşmaya gönüllü tüm Kafkasyalıları ve tüm diğer duyarlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yapabileceklerini küçük görmeden bu çağrıya karşılık vermeye davet ediyoruz.

Khurma Can Kesgin: can@kafkasyaforumu.org – 0533 226 35 05
Genderginov Abrek Önlü: abrech@gmail.com – 0505 316 71 23
Kmza Murat Özkan: kuccama@gmail.com – 0533 21 93 81
Kampanya ile ilgili haberleri takip etmek için: www.kafkasyaforumu.org

Kafkasya Forumu

 

Sayı : 2009 02