Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Kabardey-Balkar Parlamento Seçimleri

Kesin Sonuçlar Açıklandı

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, 1Mart 2009 tarihinde yapılan Kabardey-Balkar milletvekili seçimlerine katılım % 83,64 oranında gerçekleşti.

1 Mart 2009 tarihinde yapılan parlamento seçimlerinde “Birleşik Rusya” % 72,3, “Adaletli Rusya” % 12,26, “Rusya Komünist Partisi” % 8,36 ve Liberal Demokrat parti ise % 0,2 oranında oy aldı. Bu sonuçlara göre, Kabardey-Balkar Parlamentosunda “Birleşik Rusya” 52 milletvekili, “Adaletli Rusya” 9, “Rusya Komünist Partisi” 6, “Liberal Demokrat Rusya” ise 5 milletvekili ile temsil edilecek. (Kafkasevi – 06.03.2009)

 

Sayı : 2009 03

Yazarın Diğer Yazıları

«Къэгъэлъэгъонэу Нартхэм Ямашlо»

Сурэтышlэ цlэрыlоу Гусэрыкъо Махьмуд «Нартхэм Ямашlо» зыфиlогъэ иунэе къэгъэлъэгъон, Станбул хьаблэу Меджидиекёй Искуствэ Галерия къыщзэlуихыгъ. Къэгъэлъэгъоныр Мэкъуогъум и 1-15-нэсэ lухыгъэщт. Гусэрыкъо Махьмуд, Тыркуем Културэмкlэ...

Ягъан Дениз хадзыжьыгъ

Тыркуем, Гъэтхапэм и 31-рэ тхаумафэм, Шъолъыр пашэхэм яхэдзынхэр щыкlогъагъэх. Нэбгырэ милион 48-рэ мин 256.117-рэм ащ амакъэхэр щатыгъ ыкlи илъэситфым лэжьэщт унэшъошlыхэр хадзагъагъэх. Ау мыдэныгъэ...

Черкес лъэпкъ гъэкlодыр зэльашlэн фае, аштэн фае

КАФФЕД-р Дюзджэ Кавказ Хасэхэм я Федерация (КАФФЕД), Черкес Лъэпкъ Гъэкlодыр ыкlи Хэкур Ягъэбгынэным и я 160-рэ илъэс къалэу Дюзджэ щыхигъэунэфыкlыгъ. Жьоныгъуакlэм и 25-рэм зэхащагъэ зэlукlэм...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img