21 Mayıs Sürgün ve Soykırımı Anma Etkinliği – Berlin

0
474

Berlin Kuzey Kafkas Kültür Derneği olarak anma etkinliğimizi 3 günlük bir program dahilinde yapacağız. Etkinlik Programımızı 3 gün olarak düşünmemizin sebebi, gerek katılımcı, gerekse Panelist ve Sanatçı olarak, başta Avrupa ve Türkiye’nin değişik Kentlerinden katılımı beklenen, siz değerli misafirlerimizin, etkinlik vesilesi ile, hem tanışma ve sohbet, hem de karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma ve aynı zamanda rahat edebilecekleri bir atmosferde bulunmalarını istememizdendir. Bu istemimizden yola çıkarak, siz değerli katılımcılarımızın daha rahat edebilmeleri için, ‘Anma Etkinliği’ni yapacağımız tesise ait olan 96 kişilik pansiyon ve 20 kişilik otel odası rezervasyonu yaptırdık, ayrıca katılım sayısının ileride belirteceğimiz tarihlere kadar kapasiteyi aşması durumunda, ek olarak kalınacak konaklama imkanları da sağlandı.  

Anma Günü Programımıza katılacak olan Konuşmacı ve Sanatçı misafirlerimiz.  

  • Cem ÖZDEMİR:MEP ve Almanya Yeşiller Partisi’nineşbaşkanı  
  • Yalçın KARADAŞ:Mimar, Araştırmacı Yazar. JINEPS Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi. 
  • Doç. Dr.MitatÇELİKPALA: Ankara (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Uluslararası ilişkiler bölümü öğretim görevlisi.  
  • Hasan KANBOLAT:Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı ve Kafkasya Uzmanı 
  • Prof. Dr.UdoSTEINBACH: Hamburg Ortadoğu Enstitüsü eski Rektörü, Kafkasyaüzerine Bn. Maria-Carin Gumppenberg ile birlikte 2008 yılında Kafkasya üzerine çalışmalarını bir kitap haline getirdi.  
  • HavaKARADAŞ -Alpay SÜRÜCÜ: “Bizler farklılıklarımızla yanyana, kardeşçe, barış içinde, insanca ve onurumuzla yaşamak isteyen çoğunluğuz” anlayışını yaşamına ve sanatına müzikleri ile yansıtan ve bu düşüncesinden yola çıkarak yaptığı çalışmalarını bir Kafkas sürgünü ve sanatçısı olarak dile getiren Hava KARADAŞ, Kafkas Müziklerinden kendi çalışmaları ve Anonim olarak Sürgünü ve Soykırımı dile getiren ‘Ğıbzeler’ i Alpay SÜRÜCÜ ile birlikte sunacak.  

Saygılarımızla,  

Admiral Daşdemir  

Başkan  

Avrupalı Çerkesler Federasyonu  

 

Sayı : 2009 05