Abhazyanın Dostları’ndan Organizasyon

0
463

HIBLA GERZMAVA Konseri 

Dünyanın en iyi seslerinden biri olarak kabul edilen Abhazyalı ünlü soprano Hibla Gerzmava, bir kez daha İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak. 1996’da İstanbul ve Ankara’da verdiği konserlerde büyük ilgi ve beğeni toplayan Gerzmava 13 Haziran günü, saat 20:00’de CKM-Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Kendisine piyanoda Ekaterine Ganelina eşlik edecek. 

Gerzmava, İstanbul konserinde Mozart, Bach, Verdi, Puccini, Tchaikovsky, Possini, Korsakov, Bellini, Glinka, Stravinsky, Lotti, Donizetti gibi ustaların eserlerini ve Abhaz halk şarkılarını seslendirecek… (abhazyanindostlari.org)


Hibla Gerzmava 

1970’de Abhazya’nın Gagra kentinde doğdu. Gagra ve Sohum müzik okullarında piyano, Moskova Devlet Konservatuarı’nda şan ve opera eğitimi aldı. 1990’dan beri dünyanın pekçok ülkesinde önde gelen operalarda rol aldı ve ünlü orkestralar eşliğinde sahneye çıktı. 

1993’de İtalya’da Uluslararası Verdi Yarışması’nda, 1994’de Rusya’da Uluslararası Korsakov Yarışması’nda ve İspanya’da Uluslararası Francesco Vinas Yarışması’nda ikincilik ödülleri, aynı yıl Uluslararası Tchaikovsky Yarışması’nda büyük ödülü (Grand Prix) kazandı. 2001’de ise Uluslararası “The Golden Orpheus” Festivali’nde “en değerli ses” seçildi. 

Radyo ve televizyon kayıtları dışında çok sayıda albüme imza atan Gerzmava, dünyanın önde gelen bestecilerin eserlerinden oluşan geniş bir repertuarı bulunmaktadır.


Ekaterine Ganelina 

1969’da Rusya’nın Ekaterinburg kentinde doğdu. İlk müzik (piyaano) eğitimini anne ve babasından aldı. Daha sonra özel müzik okulunda ve müzik kolejinde eğitimini sürdürdü. Moskova Devlet Konservatuarı’nda lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1994’de St. Petersburg’da, 1995’de de Moskova’da “Best Accompanist” ödüllerini alan Ganelina, çeşitli orkestralarda baş piyanist olarak sahne almakta ve 1993’den beri Hibla Gerzmava’ya eşlik etmektedir. 

 

Sayı : 2009 05