Apartman

0
564

Zaman bizi olgunlaştırıyor, sevindiriyor. İKKD Gençlik Komisyonu’nda birlikte çalıştığımız Ridade (Tuncel), şimdi usta bir oyuncu ve yaratıcı bir yönetmen olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Daha dün gibi, stüdyo uyucularına katılışı, dernekten topluca onun çalıştığı tiyatrodaki oyunlarına gidişimiz.. 

Zaman bizi büyütüyor. Aradan 10-12 yıl geçti. Ridade stüdyo oyucuları arasında eğitmen, oyuncu, yönetmen olarak yoluna devam ediyor. 

Ridade’nin yazıp yönettiği ‘Apartman’ adlı oyun, nisan ve mayıs ayı süresince Nişantaşı’ndaki STÜDYO OYUNCULARI sahnesinde gösterime devam edecek. Oyun, bir apartmanda yaşayan insanların dünyasına götürüyor bizi. Onların hayatına uzaktan bakıyor, bakarken de kendi dünyamıza ayna tutuyor. ‘Apartman’ modern hayata deneysel bakan bir oyun.. 

Haber: Sebahattin Çurmıt 

Apartman-2008 

Yazan – yöneten: Ridade Tuncel 

******** 

Uyuşuk adam yemeğini yedi… 

Temiz kadın camları ve yerleri sildi… 

Terkeden derin bir nefes aldı… 

Bekleyen hala beklemekteydi… 

Taşınan adam matkapla duvarı deldi… 

Çift televizyon seyrediyordu… 

Tek başına hiç bir anlam üretmeyen “ses kayıtları” ve “oyuncu aksiyonları”nı bir araya getirerek aklın tüm uyarılarına rağmen, seyredeni kolayca etkisi altına alan, sahnedeki her şey bütün yapaylığı ve apaçıklığı ile dururken, seyredenin onların “gerçekliğine” inanmakta hiç zorlanmadığı bir süreci var ediyor. Modern yaşamın gereklilikleri olarak önümüze dayatılan tüm eylemler, düşünceler ya da tüketim nesnelerinin “gerçekliğini” hiç tartışmaksızın kabul edişimiz ve teslim oluşumuz gibi… 

http://www.studiooyunculari.com 

  

Sayı : 2009 05