Adigey Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu toplantısı

0
527

7 Mayısta, AC Bakanlar Kurulu Başbakan Murat Kumpıl başkanlığında IV. genişletilmiş toplantısını yaptı. (..) 

Gündeminin ilk maddesi AC bütçesi idi. Bütçe üzerine konuşmayı AC Maliye Bakanı Dole Doletbıy yaptı. Doletbıy’ın açıklamasına göre, 2009’un ilk dört ayında yerel kaynaklı olarak (чIыпIэм къыщахьыжьырэ федэу), Adigey bütçesine 783 milyon Ruble girdi. Bu para 2008 yılı girdisine göre yüzde 111 fazla, ama plan hedeflerininin de altında. (..) 

“Yerel kaynaklı girdiler olarak cumhuriyet bütçesine aktarılan paranın miktarı, yükümlendiğimiz toplumsal görevleri yerine getirme bakımından önem taşıyor” diyen Murat Kumpıl ekledi; “Ücret ödeme işini geciktiren birimlerin (отрасль) çalışmalarını inceleyeceğiz ve yanlış yapanlara sert yaptırımlar uygulayacağız”. 

(..) Murat Kumpıl, Ş’açe Olimpiyat Oyunlarında Adigey’in etkili bir çalışma yürütmesi için bir havalimanına gereksinim duyulduğunu söyledi. Başbakanın belirlediği eksiklikler arasında Cumhuriyet Hastanesi’nin kabul bölümünün tamamlanması, toplu konutların durumunun iyileştirilmesi, işini yitiren kişilere yeni mesleki eğitimleri verilmesi ve işsizlerin toplum hizmetlerine alınmaları bağlamında yapılan çalışmaların durumu da yer alıyordu. Başbakan, ayrıca AC tarafı ile Birleşik Rusya Partisi ve RF Spor Bakanlığı arasında, Adigey’de bir spor kompleksi kurulması için varılan ön anlaşmanın büyük bir önem taşıdığını vurguladı. (..) 

Adige Mak, (08.05.09), Çeviri: Hapi Cevdet Yıldız 

  

Sayı : 2009 06