Benetton Türkiye, Abhazya’dan çekildi

0
452

Saakaşvili Yönetimi’ndeki Gürcistan’dan şantaj ve tehditle Abhazya’ya ekonomik abluka uygulama çabası 

Benetton Türkiye’den yapılan yazılı açıklamada, Benetton Türkiye’nin, Gürcistan’da meydana gelen hassas durum nedeniyle mevcut ve olası spekülasyonlara son vermek, ticari bir firmayla ilgisi olamayacak gerilimi düşürmek amacıyla şu ana kadar resmi makamlardan herhangi bir uyarı gelmemiş olmasına rağmen Abhazya’dan markasını çekme kararı aldığı belirtildi. 

Açıklamada, Benetton’un Gürcistan’daki operasyonunun 2001 yılından bu yana Benetton Türkiye tarafından yürütüldüğü hatırlatılarak, şöyle denildi: 

“Benetton Türkiye, Gürcistan pazarına giren ilk uluslararası hazır giyim markası olarak Tiflis, Batum ve Kutaisi’de toplam bin 243 metre karelik 8 mağazasında yıllık 2 milyon avroluk ticari faaliyette bulunmaktadır.  

Benetton Türkiye, öncelikli pazarları arasında yer alan Gürcistan ile olan öncü stratejik işbirliği ve her geçen sene giderek artan iş hacminin sürdürülebilirliğini önemsemektedir. Benetton, Abhazya’dan gelen talebi değerlendirerek mağaza açma kararını alırken, ulusal ve uluslararası kanunlara uygun bir süreç işletmiştir. Tamamen ticari bir yaklaşımla alınan bu karar, herhangi bir tarafı rencide etmek gibi bir niyet taşımamaktadır.” 

 

Sayı : 2009 06