Bilimin Sınırı Yoktur, İnsanlığın da..

0
466

MEF Eğitim Kurumları’nın EBAV(Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı) ile birlikte organize ettiği ‘18. Uluslararası Araştırma Projeleri Sergisi’ 12 mayısta açıldı. Sergi ve Etkinlikler15 Mayıs gününe kadar ziyarete açık kaldı.  

Bu sergi ve etkinlikler kapsamında 14 Mayısgünü “Science has no borders, so as humanity…” – Bilimin sınırı yoktur, insanlığın da.. adlı panelde yurtdışından katılan öğrenciler alfabetik sırayla söz alarak nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini ifade ettiler. Bu panelde Abhazya’yı Eleonora TSARGUSH temsil etti. 

AbhazyaCumhuriyeti’nin yanı sıra Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İsrail, İsveç, KKTC, Kosova, Macaristan, Makedonya, Rusya, Slovenya, Ukrayna olmak üzere toplam 19ülkeden24 projenin katıldığı sergide, Türkiye liselerinden de 65 proje sergilenmeye değer bulundu. 

Açılışa onur konukları olarak, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali TALAT, İstanbul Milletvekili KemalKILIÇDAROĞLU ile birlikte Abhazya Cumhuriyeti Milli Eğitim BakanıIndira VARDANIA da katıldı. 

 

Sayı : 2009 06