Çeçence Günü kutlanıyor

0
462

Çeçenya’da Çeçence Günü kutlamaları başladı. 

Rus yanlısı Çeçen başkan Ramzan Kadirov’un 2007’de imzaladığı kararname ile her yıl 25 Nisan’da kutlanan Çeçence Günü çerçevesinde başkent Caharkale’deki Devlet Konser Salonu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi. 

Başkent Caharkale’de kutlamalarla ilgili hazırlık komitesinin toplantısında konuşan Başbakan Odes Baysultanov “Bayram genç bir bayramsa da halkımız için önemli. Görevimiz yetişen nesil arasında anadil öğrenimini yaygınlaştırmak, dilin güzelliğini kavratmak, kültür ve gelenekleri korumanın önemini göstermektir. Kutlamalar en üst düzey katılımla gerçekleştirilecek” dedi. Kutlamalar çerçevesinde Çeçen sanatçılar Caharkale’de konser verirken tüm okul ve eğitim kurumlarında anadille ilgili özel dersler ve programlar düzenlendi. 

Caharkale’deki 18 nolu okulda düzenlenen programda ise .. öğrenciler arasında Çeçen şair ve yazarlarla ilgili bir bilgi yarışması yapıldı. En iyi Çeçence şarkı, milli dans ve şiir üzerine etkinliklerin yanı sıra gelenek ve göreneklere bağlılığa vurgu yapan resim sergisi de açıldı. Ajans Kafkas 

 

Sayı : 2009 06