Dağıstan Kremlin’e Baş Eğdirdi!

0
462

Dağıstan bölgesel yönetimi ilk defa Kremlin sarayının kadro seçimine karşı gelerek, vergi dairesi başkanlığından istifa eden Nazim Apayev’in yerine atanan Vladimir Radçenko’yu veto etmişti. 

Apayev görevini başarılı bir şekilde yapmış ve toplanan vergiler üç misline çıkmıştı. Ancak, bilinmeyen bir nedenle istifa etme kararı aldı. Kremlin sarayından tayin edilen Radçenko’ya ise yerel yöneticiler tepki gösterdi. Tayine karşı eylemler düzenlendi ve geri gönderilmesi istendi. Yerel emniyet birimleri de Radçenko’nun can güvenliğini sağlamayacaklarını açıkladı. Ancak tepkilere rağmen Radçenko görevine başladı. Daha sonra kaçırılarak tehdit edildi ve bir an önce Dağıstan’ı terk etmesi istendi. İddiaya göre onu tehdit edenler arasında Dağıstan başkanı Muhu Aliyev’in oğlu da bulunmaktaydı. 

Dağıstan yöneticilerinin Kremlin sarayına yaptığı şantaj işe yaradı ve Rusya, tarihinde ilk kez bölgesel yöneticilerin taleplerini kabul etmek zorunda kaldı. Dairenin yeni başkanı Nikolay Çiçvarin oldu. (18.05.09) Dünya Bülteni  

 

Sayı : 2009 06