Proje ekibine destek için Kermes  

0
472

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği, kültürlerine ait yemeklerin yer aldığı bir kermes düzenledi. Kermesin geliri derneğin proje ekibinin çalışmaları için kullanılacak. 

Trabzon Caddesi’nde düzenlenen kermesin açılışına Vali M. Niyazi Tanılır, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Konuklar ve İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Vali Tanılır, kermesin hayırlı olması dileklerinde bulunurken, dernek yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi. Dernek Başkanı Aytural Eyerci de, dernek olarak kültür mozaiğine olumlu yönde katkıda bulunduklarını ifade ederek, milli değerlerin yanında kültürlerini de yeni nesillere aktarmak ve yaşatmak istediklerini söyledi. 

Üç gün boyunca açık olan kermesin geliri, KKKD Proje Ekibi’nin kitap toplama kampanyası, bilgisayar odası oluşturma gibi çalışmaları için kullanılacak. 

Öksüz’den Gençlere bilgisayar 

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Binası’nın açılışında gençlere bilgisayar sözü veren KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, bilgisayarı Proje Ekibi’ne teslim etti. 

Çerkes Kültürü’nü beğendiğini kaydeden Öksüz, Türkiye’de çok çeşitli kültürlerin olduğunu ve bunun bir kültürel zenginlik olduğunu söyledi. Öksüz, KKKD’nin her zaman yanında olduklarını ve bundan sonradaki süreçlerde de ellerinden gelen yardımın yapılacağını söyledi. 

 

Gençler Proje Geliştirip,  AB’den hibe almayı düşünüyor 

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Proje Ekibi, AB Projeleri’nden yararlanmak için kendi projelerini geliştirip, AB’den hibe almak istiyor. 

Kahramanmaraş Valiliği Avrupa Birliği Bürosu uzmanlarınca, Avrupa Birliği Projeleri yazma kursları düzenleniyor ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik çalışmalar yapılıyor. KKKD Proje Ekibi de İletişim Meslek Lisesinde proje kursları görüyor. 

AB Bürosu uzmanlarından Abdulgaffar Polat: “AB Gençlik Programı, Avrupa Gönüllü Hizmeti, Dünya Gençliği, Gençlik Destekleme Sistemleri, İşbirliği için destek gibi konuları içeriyor” dedi. 

KKKD Proje Ekibi’ni Ahmet ErenÖzgür Demirci, Mahmut Duman, Hakan Tok, Adem Kanat, Emrullah Canbolat, Emrah Özdemir, Mustafa Bozkurt, Süleyman Türk, Mustafa Kurar, Fatih Aslan, İmran Bozkurt, Hande Arslan, Necibe Kayak, Mine Durak, Tuğçe Bozkuş, Köksal Bilkay, Semih Sevim ve dernek yönetiminden İbrahim Kaplan oluşturuyor. 

 

Kitap Toplama Kampanyası  

KKKD Proje Ekibi kitap toplama kampanyası başlattı. Kısa sürede 500’e yakın kitap toplandığı kaydeden proje sorumlusu Ahmet Eren, tüm kamu, sivil toplum kuruluşları ve kitapseverler vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi. 

Kampanyaya destek veren İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, sivil toplum kuruluşlarının bir il için çok önemli olduğunu ve hizmet üretme noktasında bu kuruluşlara büyük görev düştüğünü dile getirdi ve kampanyaya desteklerinin süreceğini söyledi. 

KKKD Başkanı Aytural Eyerci ise, çok kapsamlı projelerinin olduğunu belirterek “Bilgisayar odası ve kütüphane oluşturuyoruz. Gençlerimiz hem internet dünyasından hem de kitap dünyasından istifade edecekler. Bu birliktelikle kültürümüze de katkı sağlayarak, gençlerimizi daha aktif ve başarılı kılmak istiyoruz.” dedi. 

 

Üniversite Gençliğine Çerkes Kültürünü Tanıtıyorlar 

KKKD bünyesinde faaliyet gösteren proje ekibi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin (KSÜ) bu yıl 8. sini gerçekleştirdiği Bahar Şenliği’nde, üniversite gençlerine Çerkes Kültürünün daha fazla tanıtılması amaçlı stant kurdu. 

Üniversite’de okuyan Çerkes gençlerinin birbirleriyle tanışması ve yapılacak faaliyetlere daha aktif katılımlarının amaçlandığı da belirtildi. 

Standın yanında gençlerin düğün yapması büyük ilgi görürken, gençler gönüllerince eğlendi. 

 

Haber: Emrullah Canbolat – Nadir Yamaç 

 

Sayı : 2009 06