Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği; Turgut Türksoy’la söyleşi

0
459

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin 21 Mayıs 1864 Büyük Sürgün’ünü anma programına katılan, gün içinde imza ve söyleşi düzenleyen Çerkes Ethem (Apoletsiz General) kitabının yazarı Turgut Türksoy dernek üyeleri ile bir araya geldi. 

Kafkas Diasporası tarafından 2008 yılı en iyi yazarı ödülü verilen Turgut Türksoy, Kahramanmaraş’ta bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kitap okumanın ve kültürel değerlerin öğrenilmesinin önemine vurgu yaptı. Türksoy, her milliyetten insanın kendi kültürünü ve tarihini iyi bilmesi gerektiğini dile getirerek, bunun da kitap okuyarak ve araştırarak gerçekleşeceğini söyledi. 


Turgut Türksoy 

1961 yılında Ankara’da doğan Turgut Türksoy; aslen Nevşehirli olup, lise son sınıfta iken politik nedenlerden tutuklanıp 10 yıl ceza evinde kaldı. 

Cezaevinde iken tarih eğitimini tamamlayan Türksoy’un, çeşitli tarih ve edebiyat dergilerinde yazıları ve araştırmaları yayınlandı. 

İlk romanı Ararat’ın Laneti 2008 yılında yayınlandı. 

Çerkes Ethem (Apoletsiz General) kitabı ile, 2008 yılında Kafkas Diasporası’ndan yılın en iyi yazarı ödülünü aldı. Kitabın 2. baskısı Çerkes Ethem’in yeğeni Güner Kuban’ın değerlendirme yazısıyla 2009 yılında piyasaya sürüldü. 

Turgut Türksoy, evli ve bir çocuk babasıdır. 

Haber: Emrullah Canbolat – Nadir Yamaç 

 

Sayı : 2009 06