Kamışçık Köylüleri şenlikte bir araya gelecek

0
459

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesine bağlı Kamışçık Köyü Halkı 1. Kamışçık Kafkas Kültür Şenliği’nde bir araya gelecek. 

Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Kamışçık Köyü sakinlerini bir araya getirecek olan şenlik, bundan sonraki yıllarda da devam edecek. 

Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde yeni nesille kaynaşmak olduğunu kaydeden Tertip Komitesi Başkanı Nadir Yamaç, 19 Temmuz Pazar Günü Kamışçık Köyü’nde bir araya geleceklerini ve bundan sonraki yılarda da bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi. Yamaç, gurbetteki köy halkını bir gün de olsa bir araya getirmenin gururunu yaşayacaklarını belirtirken; “Bizim amacımız yeni nesille kaynaşma ve dayanışma içerisinde ortak hareket etmek. Çünkü yaşadığımız çağda toplumumuzdan ve kültürümüzden uzaklaşmaya başladık. İnsanlar geçimini sağlamak için dünyanın değişik yerlerine göç etmek zorunda kalıyor ve doğduğu topraklardan uzaklaşıyor. Bu yüzden de özellikle yeni yetişen nesil kültüründen köylülerinden ve akrabalarından uzak yetişiyor” diye konuştu. 

Her yıl aynı tarihte Kamışçık Köylüleri’ni bir araya gelmek istediklerini belirten Yamaç, bu tür etkiliklerle diğer Çerkes köylerine de örnek olmak istediklerini söyledi. 

Öte yandan Kahramanmaraş’a 120 km., Göksun ilçesine de 30 km. uzaklıkta olan Kamışçık Köyü’nde 339 kişi ikamet ediyor. 

Emrullah Canbolat – Nadir Yamaç – K.Maraş  

Sayı : 2009 07