Oset Halk Kongresi Vladikavkas’da Başladı

0
473

Kuzey Osetya Cumhuriyeti’nde tüm Dünya Osetlerin temsilcilerinin katıldığı 7. Olağanüstü Oset Halk Kongresi 17 Haziranda başladı. Başkent Vladikafkas’daki kongreye Kuzey ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin yanı sıra Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde yaşayan Oset diasporasının temsilcileri de katılıyor. 

Kongreye 500 delegenin katıldığı, bunlardan 76’ sını Türkiye, Suriye, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, Ukrayna ve Kazakistan’dan gelen Oset diasporasının temsilcilerinin oluşturduğu bildirildi… 

Kongre, Oset Halk hareketi olan “Stır Nıhas” (Yaşlılar Konseyi)’ın inisiyatifiyle düzenlendi. Oset halkının konsolidasyonu, dilinin korunması ve geliştirilmesi, toplumsal bilincin gelişmesi ve Güney Federal Bölgedeki cumhuriyetlerle ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

6. Oset Halk Kongresi 2007 yılında Güney Osetya Cumhuriyetinin başkenti Tskhinval’de yapılmıştı.

  1. Uluslararası Oset Halk Kongresi Kurulacak

Oset Halk Hareketi “Stır Nıhas” dan yapılan açıklamada, bu kongrenin en önemli görevlerinden birisinin Uluslararası Oset Halk Kongresi’ni oluşturmak olduğu belirtildi… “Stır Nıhas” Başkanı Boris Basaev, “Uluslararası Oset Halk Kongresi” hareketinde tüm diaspora Osetlerinin de temsil edileceğini, bu oluşumla birlikte tüm Osetlerin yakınlaşacağını söyledi. (Kafkasevi) 

  

Sayı : 2009 07