1. Kamışçık Kafkas Kültür Şenliği Yapıldı

0
534

Kamışçık Köylüleri tarafından düzenlenen ‘1. Kamışçık Kafkas Kültür Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu. Göksun’un Kamışçık köyünde yapılan festivale yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kafkas gençleri birbirinden güzel oyunlarını konuklar için sergiledi.
Festivale, Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Göksun Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Göksun Kaymakamı Demircioğlu, “Kafkas kültürünün güzel vatanımızda yaşadığı önemli merkezlerden biri olan Göksun’un bu güzel köyünde, böyle bir şenlikte sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bu vesileyle de sizlere hoş geldiniz diyorum. Göksun’da görev yaptığım süre içerisinde şuna şahit oldum ki, Kafkas kültürlü vatandaşlarımızın Cumhuriyetimize sadakati ve birlikte yaşadığı komşularına yaklaşımı, ilişkileri her zaman takdire şayan olmuştur. Ben bunun yüzyıllarca devam etmesini istiyorum. Cumhuriyetimiz birçok etnik kökenden gelen, birçok farklı düşünceye sahip insanları kaynaştırmış ve onların bir arada huzur içerisinde yaşamalarını sağlamıştır. Bunların içerisinde Kafkas kültürü de çok önemli yere sahiptir. Bizler idareciler olarak, bu tür etkinliklerin her zaman devam etmesini diliyor, festivale katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum” dedi.
1.Kamışçık Kafkas Kültür Şenliği Tertip Komitesi Başkanı Nadir Yamaç, “Gurbette yaşayan köy halkını bir gün de olsa bir araya getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bizim amacımız yeni nesille kaynaşma ve dayanışma içerisinde ortak hareket temek. Çünkü yaşadığımız çağda toplumumuzdan ve kültürümüzden uzaklaşmaya başladık. İnsanlar geçimini sağlamak için dünyanın değişik yerlerine göç etmek zorunda kalıyor ve doğduğu topraklardan uzaklaşıyor. Bu yüzden de özellikle yeni yetişen nesil kültüründen, köylülerinden ve akrabalarından uzak yetişiyor” dedi.
Her yıl aynı tarihte Kamışçık Köylüleri’ni bir araya getirmek istediklerini belirten Yamaç, bu tür etkinliklerle diğer Çerkes köylerine de örnek olmak istediklerini söyledi.
Konuşmalar ardından Kahramanmaraş KKD Halk Dansları Ekibi Sosruko, Kayseri KKD Halk Dansları Ekibi Aşemez, Kayseri KKD Müzik Grubu Maze sahne aldı.
Emrullah Canbolat
Nadir Yamaç

Sayı : 2009 08

Yayınlanma Tarihi: 2009-08-01 00:00:00