Abhazya: ABD Gürcistan’ı demokratik ülke yapamaz

0
480

Gürcistan’dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya’nın Dışişleri Bakanlığı, geçen hafta Tiflis’i ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden’a açık mektup yazdı.
Mektupta, “ABD’nin, Gürcistan’ı demokratik bir ülke yapma niyetinin başarısız olacağı çünkü bu ülkenin liderlerinin ve toplumunun, emperyal düşüncelerle hareket ettikleri” kaydedildi.
Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada da ABD’nin Gürcistan’a verdiği desteğin, “yüzlerce kişinin ölmesine ya da yaralanmasına, insanların evlerini terk etmek zorunda kalmasına” neden olduğunu söyledi. Bu nedenle ABD’yi tarafsız bir ülke olarak görmediklerini kaydeden Şamba, “Onların attığı her adım, yeni çatışmalar için cesaret veriyor ve Biden’ın ziyareti de bunu doğruladı” diye konuştu.
Şamba, ABD Başkan Yardımcısının, durumu “tarafsız şekilde” değerlendiremediğini, söylediklerinin “tarihi bilmemesinden ya da gerçeği görmezden gelmesinden” kaynaklandığını ifade etti. Şamba, Abhazya’nın ABD’ye güvenmediğini belirtti. (Hürriyet)

Sayı : 2009 08

Yayınlanma Tarihi: 2009-08-01 00:00:00