Kıbrıslı Türk Kadınlar ile Abhazya İş Kadınları Arasında İşbirliği

0
495

Abhazya İş Kadınları Derneği ile dostluk ve işbirliği sözleşmesi imzalayan Kıbrıs Türk Kadın Heyeti KKTC’ye döndü. Abhazya Cumhuriyeti’nin (AC) davetlisi olarak bu ülkede ve Rusya’da temaslarda bulunan Kıbrıs Türk Kadın Konseyi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Talat’ın eşi Oya Talat başkanlığındaki heyet, KKTC’ye döndü. Heyet, Abhazya’da devlet ve hükümet yetkilileri ile temaslarının ardından İş Kadınları Derneği ile de bir “dostluk ve işbirliği” sözleşmesi imzaladı.
İşbirliği Sözleşmesi İmzalandı
AC İş Kadınları Derneği Başkanı Yulia Gumba ile Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Oya Talat arasında imzalanan sözleşmede, ilk kez kurulan bu temastan duyulan memnuniyet belirtildi ve devam etmesi için gayretlerin süreceği vurgulandı.
“Savaş ve çatışma sonrası yıkıma uğrayan ülkelerin kalkınmasında kadınların aktif rolü ve katkısına” vurgu yapılan sözleşmede; ekonomik, sosyal, eğitim, kültür, turizm ve spor alanlarında işbirliği yapma kararlılığı dile getirildi. Sözleşmede şu ifadelere yer verildi:
“Aynı coğrafi bölgeden geldiğini bildiğimiz atalarımızdan bize kalan tolerans, hoşgörü ve insanlığa saygı felsefesinin taşıyıcıları olarak bizler başlattığımız işbirliği ve anlayış geliştirme sürecini mutluluk ve umutla karşıladığımızı duyurmak isteriz. KKTC ve AC halklarının, tüm dünya halkları gibi, temel insan haklarının sağlandığı özgürlük ortamında adil, çağdaş ve eşitlikçi bir yaşam sürmelerini diliyoruz.”
(kibrispostasi.com)

Sayı : 2009 08

Yayınlanma Tarihi: 2009-08-01 00:00:00