Türkiye’deki Çeçen Mültecilere Sevindirici Haber

0
503

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Hükümeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü yayınladığı bir açıklama ile Türkiye’deki Çeçen mültecilere geçici ikamet izni sağlayan vize işlemi hakkında bilgi verdi.
Açıklama metni:
Konu: Türkiye’de Bulunan Çeçen Sığınmacıların Vize İşlemleri
Türkiye’de bulunan Çeçen sığınmacılarla ilgili olarak uzun zamandır yaşanan ve çözüm bekleyen en önemli problemlerden birisi: “Türkiye’de legal olarak yaşama” yani vize alınma konusu idi. Vize konusuyla ilgili bugüne kadar bir takım belirsizlikler ve konunun çözümü adına gecikme olmuşsa da Çeçen sığınmacılarımızı ve bizleri rahatlatan sonuç ortaya çıkmıştır.
T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Dairesi Başkanlığı’nca 15.07.2009 tarihinde, Çeçen sığınmacılar adına yapılmış olan “Vize Taleplerine” topluca uygunluk verilmiştir. Bu vizeler Çeçen sığınmacılara ayrım yapılmaksızın birer (1′er) yıllık olarak ve süre bitiminde tekrar uzatma yapmayı da sağlayan niteliktedir.
Bu çalışma İstanbul’da bulunan Kafkas Çeçen Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından yürütülmüştür. Dernekçe yapılan faaliyetle sığınmacılarımızın isimleri ve ilgili bilgileri, Ankara’da bulunan Fahri Konsolosluğumuza ulaştırılmış, bundan sonraki işlemler de Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Fahri Konsolosluğu tarafından sürdürülerek neticelendirilmiştir.
Savaş mağduru olarak vatanını, evini, barkını terk edip sığınacak bir liman arayarak Türkiye’ye gelmiş olan insanlarımızın rahatlamasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devletine, emeği ve katkısı bulunan diğer bütün ilgili ve yetkililere Çeçen halkı ve Çeçen Cumhuriyeti İçkerya devleti adına teşekkür ediyoruz.
16.07.2007
Medet Ünlü
Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Hükümeti Türkiye Fahri Konsolosu
(waynakh.com)
 

Sayı : 2009 08

Yayınlanma Tarihi: 2009-08-01 00:00:00