“Avrupa Parlamentosunda Çerkes Günü”

0
463

Avrupalı Çerkesler Federasyonu olarak geleneksel hale getirdiğimiz, “AVRUPA PARLAMENTOSUNDA ÇERKES GÜNÜ” etkinliğimizi, bu yıl “Homeland and Diaspora” “Anavatan ve Diaspora” başlığı altında 05.Ekim.2009 tarihinde yine Avrupa Parlamentosu binasında gerçekleştiriyoruz. 

Küçümsenemeyecek özverilerle hazırlanan bu gün, Anavatandan, Türkiye’den, ABD’den, Avrupa’dan ve Ortadoğu’dan katılacak panelistlerimizle birlikte gerçekleştirilecektir. Amacımız, sizlerin ve bu değerli aydınlarımızın katkılarıyla kendimizi Avrupalı insanlara ve bunların Parlamentodaki temsilcilerine daha iyi anlatabilmektir.. 

Aydınlarımız tüm Diaspora bölgelerini ayrı ayrı konu alarak, insanlarımızın yaşadığı bölgelerdeki, Kültür, Dil, Asimilasyon ve Azınlık hakları konularında yaşanan erozyonun hangi aşamada olduğu, hangi konularda dışarıdan destek görmelerinin, yok olmama açısından zorunlu olduğu konularını, insanlarımızın yaşadığı bölgelerden verilecek örnek ve istatistiksel verilerle anlaşılır hale getirmeye çalışacaklardır. 

Biz, Avrupalı Çerkesler Federasyonu olarak, bu etkinlikte, kültürümüzün hangi evrelerden geçerek bu günkü halini almış olduğunu, hangi coğrafyalarda nasıl var olma çabası içerisinde olduğumuzu, tüm dünya insanlarının yanı sıra, kendi toplum fertlerimiz tarafından da bilinmesini ve anlaşılmasını istiyoruz. 

Sizlerin de katılımlarınızla bu aktivitelere destek vermeniz bizleri çok mutlu edecektir. 

Avrupalı Çerkesler Federasyonu 

Katılım Şartları: 

– İsim,soy isim, doğum tarihi ve yeri 

– Açık ikamet adresi 

– Pasaport, kimlik numarası, geçerlilik süresi ve veren makam 

Bu bilgileri lütfen 10 Eylül 2009 tarihine kadar aşağıdaki mail adresine yollayarak kayıt yaptırınız, bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar işleme alınamayacaktır. 

Timur Yıldırım: 0049163.9893942 – shogentimur@yahoo.de 

Azmi Berberoğlu: 0049163.2878512 – azmiberberoglu@yahoo.de 

 

Sayı : 2009 09