Basın bildirisi

0
472

8 Ağustos 2008 günü Gürcistan’ın, tam dünya kamuoyunun dikkatleri Pekin Olimpiyatlarının üzerinde iken, bir oldu – bittiye getirerek önce Güney Osetya’yı sonra da Abhazya’yı işgal etmek amacıyla başlattığı soy kırım harekatı sonunda 2000 sivil Oset insanı katledilmiş, başkent Tskhinval yerle bir edilerek adeta bir hayalet şehir haline getirilmiştir.  

Batının ve ABD’nin şımarık çocuğu Saakashvili, patronlarının silah ve askeri personel desteği ile Oset Halkına karşı soy kırım harekatını başlatarak Güney Osetya’yı ardından da Abhazya’yı işgal edip, asker-sivil ayırımı yapmadan, tarihin çeşitli dönemlerinde uygulayıp başaramadığı topyekûn imha harekatını Oset halkı üzerinde son bir kez daha uyguladı ve yine hüsrana uğradı.  

Gürcistan, kendisinden çok daha küçük Güney Osetya’ya orantısız güç kullanmıştır. 11 Ağustos 2008 günü Rusya Federasyonu hem bu orantısız güç kullanımını engellemek ve hem de G. Osetya’daki vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla Gürcistan saldırısına müdahalesi ile işgal ve soykırım harekâtı durdurulmuş ve daha fazla insan kaybı önlenmiştir.  

  1. Osetya ve Abhazya Gürcistan ile iyi komşuluk ilişkisi içinde olmak istiyorlar. 

Tarihin hiçbir döneminde başkasının toprağında gözü olmayan Oset ve Abhaz halkları Gürcistan Yönetiminden de kendi topraklarına saygı gösterilmesini beklemektedirler. Otokton halkı oldukları kendi topraklarında barış ve huzur içinde yaşamaktan başka amaçları olmayan Oset ve Abhazları Gürcistan yönetimi umarız bundan böyle rahat bırakır.  

Vahşetin 1.yıldönümünde hayatını kaybeden Oset kardeşlerimizi saygıyla anıyor, yaralanan ve sakat kalanlara sağlık ve esenlikler diliyoruz.  

Umarız Gürcistan yönetimi gerekli dersleri çıkarmıştır. Oset ve Abhaz halkları ile barış içerisinde yaşamaktan başka seçeneği olmadığını anlamıştır. Böylece kendi halkını da barış ve huzura kavuşturmuş olacaktır.  

Dünya barışını sağlamak görevini üstlendiğini söyleyen Batı ve ABD, Kafkasya’da da barışın tesis edilmesini istiyorsa Gürcü yönetimini desteklemekten vaz geçmelidir. Silah ve askeri personel desteğini çekmelidir. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nden bunu beklemekteyiz.  

26 Ağustos 2008 tarihinde Abhazya ve G. Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıyarak bu Cumhuriyetlerin tarihlerinde yeni bir sayfa açmalarını sağlayan Rusya Federasyonu ve Nikaragua’nın ardından vatandaşı bulunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nden de somut adımlar atmasını 16 senedir beklemekteyiz ve bekleyeceğiz.  

Türk ve dünya kamuoyuna saygı ile duyururuz.  

 Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi www.abhazya.org                           

Kafkas-Osetya Dayanışma ve İnsani Yardım Komitesi www.osetyakomitesi.com  

                             

Sayı : 2009 09