Çeçenya – Gençlik Örgütünün Üyeleri Kaçırıldı ve Öldürüldü

0
472

“Jenerasyonumuzu –Neslimizi- Koruyalım” isimli sivil gençlik örgütünün lideri Zarema Sadulayeva ve eşi Umar (Alik) Lechayevich Dzhabrailov Çeçenya’nın başkenti Grozny’de vatan haini Kadirov’un haydutlarınca tutuklanarak kaçırıldı. 

Moskova’nın Sesi isimli radyonun, Memorial insan hakları örgütü üyesi Alexander Cherkasov’a dayandırarak verdiği habere göre, “10 Ağustos 2009 Pazartesi günü saat 14.00 sularında ikisi sivil giyimli, üçü siyah üniformalar içerisindeki beş silahlı adam ‘Jenerasyonumuzu Koruyalım (Spasem Pokolonie)’ isimli sivil toplum örgütünün ofisine geldi. Kendilerini tanıtmayan ve sadece sözde kolluk kuvvetlerinden olduğunu söyleyen kişiler sivil toplum örgütünün lideri Zarema Sadulayeva ile kocasını tutukladı, bir süre sonra geri döndüler ve Zarema’nın kocasının cep telefonu ile arabasını alarak bilinmeyen bir yöne uzaklaştılar.”  … 

Bölgeden elde edilen son bilgilere göre, Zarema ve Umar’ın cansız bedenleri 11 Ağustos günü Chernoreche köyünde bulundu. Kanlı Kadirov rejiminin kurbanlarının, birkaç yerlerinden vurulmuş şekilde bir aracın bagajında bulunduğu, kurbanların bırakıldığı Mansur caddesinin “Neslimizi Kurtaralım” isimli sivil gençlik örgütünce açılan rehabilitasyon merkezinden sadece 10 metre ileride olduğu öğrenildi. (Bir not olarak okuyucularımıza “siyah üniformaların” kukla Kadirov rejiminin Akhmad Kadirov OMON -özel polis gücü- birliğince giyildiğini belirtelim) (waynakh.com) 

 

Sayı : 2009 09