Alan Kültür ve Yardım Vakfı 20 Yaşında 

0
515

Türkiye diyasporasında Kafkas – Oset kültürü ve kimliğinin yaşatılmasında 20 yıldır emek verenleri saygıyla selamlıyoruz. 

Oset halkının dünya kültür mozaiği içindeki yerini diğer halklar kadar, ne eksik ne fazla, alacağına inancımız tamdır.

20. yılınız kutlu olsun.

Jıneps Gazetesi 

Yayın Kurulu 

 

Oset kültürünü ve kimliğini yaşamak ve yaşatmak, toplumumuzun eğitimli ve çağı yakalayan uluslar seviyesinde hayatını sürdürmesi için gerekli alt yapılarının oluşumuna ve ilişkilerine katkı sağlamak; Alan Kültür ve Yardım Vakfının misyonudur. 

Vakfımızın kuruluşunun 20. yılı münasebetiyle düzenlediğimiz “Geleneksel Gece”miz 17 Ekim 2009 Cumartesi günü yapılacaktır. Ayrıca 15 Ekim 2009 tarihi ünlü Oset şairi Hetægkatı Kosta’nın doğumunun 150. yılı olması nedeniyle yapılacak kutlama ile “Geleneksel Gece”miz Oset Kültürü’nün sergileneceği ve yaşanacağı görkemli bir gece olacaktır. 

Program: 

* 20. yıl slayt gösterisi 

* Hetægkatı Kosta programı 

* Gerçek İron müziği 

* Folklorümüzden esintiler 

* Piyango (sürpriz ikramiyeler) 

* Mahalli oyunlarımız 

Osetya’nın ünlü müzik grubu Efşati Grubu ve Hatıgatı Alla, Quşatı Elvira, Medoytı Svetlana, Osetçe sunucu ustası Dudiatı Valodya gecemize kültür elçileri olarak katılacaklar. 

Vakıf olarak kendilerini gecemize davet ettik. Türkiye’deki Oset toplumu için hiç bir karşılık beklemeden Oset müziği ve kültürünü sergilemek üzere davetimizi kabul ettiler. Hatıgatı Alla ve Efşati Grubu, Quşatı Elvira, Medoytı Svetlana günümüzde Osetya’nın en ünlü müzisyen ve sanatçılarıdır. Oset sunucu Dudiatı Valodya güzel Osetçe konuşması ve sunumu ile dinleyicileri adeta büyülemektedir. 

İron dilini çok temiz konuşan sanatçılarımız müzikleri ile İron&Digoron kültürüne özlem duyanlara unutamayacakları bir gece yaşatacaklardır. 

Ulaşım için Avrupa ve Anadolu yakasından  otobüs kalkacaktır. 

Yer: 

Çengelköy Sophia Tesisleri, 0216 462 2193 

17 Ekim 2009 Cumartesi, 18.30 

İrtibat ve bilet temini: 

Engin Alpsal : 0532 364 5980 

Mutlu Öğün    : 0535 302 5014 

Alan Kültür ve Yardım Vakfı  

Yönetim Kurulu 

 

Sayı : 2009 10