“Özgürlük” (Liberty) Radyosu’nun Abhazya Cumhuriyeti Toprakları İçerisinde Yayın Yapmasına Karşıyız  

0
468

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey Şamba ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim Gvindjiya’nın 07 Ekim 2009 tarihinde ABD kökenli “Özgürlük Radyosu”nun Abhazya’da yayın yapabileceği konusundaki açıklamalarını üzüntü ile karşılamış bulunmaktayız.  

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim Gvindjiya, “Özgürlük” (Liberty) Radyosu’nun Abhazya Toprakları üzerinde Abhazya aleyhinde yayın yapmamak koşulu ile çalışmalarına izin verebileceklerini belirtiyorlar. Hatta ofis açma tekliflerinin kabul edildiğini de açıklıyorlar.  

Merkezi Prag’da bulunan “Özgürlük” (Liberty) Radyosu’nun Abhazya -Gürcistan savaşı sırasında, ayrıca Güney Osetya-Gürcistan savaşı ve sonrasında ki yayın politikaları dün olduğu gibi bugünde bilinmektedir. Özellikle Ağustos 2008’de Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırdığı dönemlerde ki yayın politikası hafızalarda ki yerini en canlı bir biçimde korumaktadır.  

Abhaz Diasporası’nın Temsilcisi olan Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi olarak, yakın zaman içerisinde Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim Gvindjiya’nın “çok yönlü politika” olarak açıklanan çalışmalarının bir parçası olarak Türkiye’ye geldiğini biliyoruz.  

Maksim Gvindjiya ve Türkiye Kökenli Abhazya Milletvekili Soner Gogua’nın çalışmalarını  Abhazya’nın Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi Vladimir Avidzba ve Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi’nin bilgisi dışında yürütmesi sonucunda Abhaz Diasporasında yaratmış olduğu rahatsızlığı açık olarak hep birlikte yaşadık.  

Abhazya Enformasyon ve Kitle İletişim İdaresi Başkanı Kristian Bjaniya ve Güney Osetya’da ise Enformasyon Devlet Komitesi Başkanı Georgi Kabisov ABD Kongresi güdümünde ve Gürcistan’a destek politikasını katı bir biçimde sürdüren “Özgürlük” (Liberty) Radyosu”nun ülkeleri içerisinde ki çalışmalarına asla izin vermeyeceklerini belirttiler.  

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak Abhazya Cumhuriyeti’nde 12 Aralık 2009 Tarihinde yapılacak olan Devlet Başkanlığı Seçimleri öncesinde, uygulamış olduğu yayın politikası ile Gürcistan’a destek amacı taşıyan “Özgürlük” (Liberty) Radyosu’nun çalışmalarının Abhazya içerisinde ki istikrarın bozulmasına yol açabileceği endişesini taşımaktayız.  

Abhaz Diasporası’nın Tamsilcisi olan Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak “Özgürlük” (Liberty) Radyosu’nun Abhazya Toprakları içerisinde ofis açmasına ve çalışmasına karşı olduğumuzu Abhaz ve Dünya  kamuoyuna ilan ediyoruz.  

Saygılarımızla  

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi  

Adına Başkan  

İrfan ARGUN  

09.10.09  

 

Sayı : 2009 10