Doğu Akdeniz Çerkes Gençliği

0
505

Doğu Akdeniz Çerkes Gençliği toplantısının 4. sü Kahramanmaraş’ta yapıldı. Toplantıya Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kayseri, Gaziantep, İskenderun ve Reyhanlı’dan 400 genç katıldı.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği binasında düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Kahramanmaraş KKD Başkanı Aytural Eyerci, Kafkas kültürünün önemine vurgu yaptı. Eyerci, Çerkes gençliğinin kültürüne bağlılığı ile birçok topluma örnek olduğunu söyledi.

Gençlerin ileriye dönük bu hareketinin devam etmesi gerektiğini ifade eden Eyerci, Çerkes kültürünün yaşaması ve yaşatılması adına bu birlikteliği önemsediklerini belirtti. Güzelliklerin paylaşılması gerektiğinin atını çizen Eyerci, bu birliktelikle tüm sıkıntıların aşılacağını ifade etti.

Daha sonra Kahramanmaraş Kafkas gençliği adına bir konuşma yapan Meremuko Mahmut Duman ise Doğu Akdeniz Çerkes Gençliği toplantısının 4. sünü Kahramanmaraş’ta yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Bu samimi atmosferin kalıcı olacağına inandıklarını dile getiren Duman, “Doğu Akdeniz Çerkes Gençliği olarak sorumluluklarımızı biliyoruz ve çağa ayak uydurarak kültürümüzü yaşatacağız” diye konuştu. Duman, bu güzel birlikteliğin büyüyerek devam edeceğine inandıklarını ve bu toplantıları geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Duman’ın konuşmasının ardından Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, İskenderun ve Reyhanlı temsilcileri birer kısa konuşma yaptı.

Toplantıda Kahramanmaraş’a bağlı yaklaşık 30 Çerkes köyünü tanıtan slayt gösterisi sunuldu. Toplantı yemek ve ardından yapılan mahalli düğünle son buldu.

Haber: Emrullah Canbolat – Nadir Yamaç

 

Sayı : 2009 11