Kosta Hetagurov anılıyor

0
508

Oset edebiyatının kurucularından Kosta Hetagurov doğumunun 149’uncu yılında törenlerle anıldı.
Hetagurov’un mezarının başında düzenlenen törende Kuzey Osetya Devlet Başkanı Taymuraz Mamsurov ve Vladikavkaz Belediye Başkanı Vital Karayev çelenk bırakırken farklı okullardan gelen öğrenci, öğretmen ve veliler de şair Kamal Hodov’un konuşmasını ve Hetagurov’dan okuduğu şiirleri dinledi. Ardından öğrenciler Hetagurov’un Osetçe ve Rusça şiirlerini okudu.

Tören Vladikavkaz Tiyatro Meydanı’nda ve Oset tiyatro binası önündeki Kosta Hetagurov anıtı önünde devam etti. Buradaki anıta da K. Osetya Birinci Başbakan Yardımcısı Yermak Dzeansolov, Parlamento Birinci Başkan Yardımcısı Stanislav Kesayev, şair Kamal Hodov ve gençler çelenk bıraktı. Gayto Gazdanov Devlet Gençlik Kütüphanesi’nde de ‘Ve dünyaya özgürlük ve sevgi ilan ediyorum’ adlı şiir programı düzenlendi.
Kosta Hetagurov’un takipçileri daha sonra Oset Edebiyat Müzesi’nde ‘Tüm dünya-benim mabedim’ adlı edebiyat-müzik programına katıldı. Milli Kütüphane’de de ‘Yeniden sana, sevgili arkadaşım’ adlı şiir haftasının açılışı yapıldı. (Ajans Kafkas)

 

Sayı : 2009 11